• Panosta kokeilukulttuuriin ymmärryksen kasvattamiseksi

  Kolumni 19.06.2024 08.34
  Tomi Paavola (Kuva: LVM)

  Aloittamisen vaikeus. Tyhjä Word-tiedosto loistaa silmien edessä ja välilehdillä kymmeniä dokumentteja odottaa läpikäymistä.

 • Ymmärrettävyys ja luovuus kulkevat käsi kädessä

  Kolumni 05.06.2024 11.45
  Anna Lavrenz (Kuva: LVM)

  Kun aloitin tammikuussa ministeriön ensimmäisenä graafikkoharjoittelijana, en osannut aavistaa miten monipuolisia ja yllättäviä tehtäviä harjoittelussa pääsisin tekemään.

 • Hissiharmeja

  Kolumni 29.05.2024 08.00
  Anna Berghäll. (Kuva: LVM)

  Vammauduttuani keväällä 2013 jouduin muuttamaan, koska olin pyörätuolissa eikä silloisessa asuintalossani ollut hissiä. Kuin ihmeen kaupalla vielä sairaalassa ollessani löytyi sopiva, samoin neljännen kerroksen asunto hissitalosta.

 • Tavoitteena turvalliset taksit jokaiselle

  Kolumni 15.05.2024 14.15
  Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia/LVM)

  Kevään vihdoin koittaessa myös taksialan epäkohtia korjaava hanke on saavuttanut uuden vaiheen. Liikenne- ja viestintäministeriön valmistelema arviomuistio taksilainsäädännön muutosehdotuksista on nyt lähes valmis ja lähtee pian lausunnoille.

 • Luodaan esteetön liikennejärjestelmä kaikille

  Kolumni 24.04.2024 08.00
  Neuvotteleva virkamies Mikael Åkermarck. (Kuva: LVM)

  Marraskuussa 2023 julkaisimme liikennejärjestelmän esteettömyysvision. Visio on osa valtakunnallista liikennejärjestelmäsuunnitelmaa ja määrittelee, millaista kehitystä esteettömyydessä ja saavutettavuudessa tavoitellaan.

 • Suuri valta tuo mukanaan suuren vastuun

  Kolumni 17.04.2024 08.00
  Ylitarkastaja Roosa Patrakka. (Kuva: LVM)

  Instagram, TikTok, Youtube ja X ovat esimerkkejä palveluista, joilla on suuri valta siihen, millaisia näkemyksiä ja mielipiteitä muodostamme maailmasta ja sen tapahtumista. Ne vaikuttavat myös yhteiskunnassa vallitsevaan keskustelukulttuuriin.

 • Liikenneinvestointien on vahvistettava turvallisuutta

  Kolumni 10.04.2024 08.00
  Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: Fanni Uusitalo, valtioneuvoston kanslia/LVM)

  Hallituksen tärkein yhteinen tehtävä on varmistaa Suomen ja suomalaisten, koko yhteiskuntamme turvallisuus kaikissa oloissa. Suomen turvallisuustilanne muuttui pitkäaikaisesti Venäjän hyökättyä laittomasti Ukrainaan. Sodalla on merkittävät vaikutukset Suomen kokonaisturvallisuuteen ja huoltovarmuuteen. Yli 1 300 kilometriä pitkä itärajamme pysyy kiinni kansallisen turvallisuuden nimissä ja haemme hallituksessa koko ajan keinoja, joilla voimme vahvistaa turvallisuuttamme.

 • Vaikutamme EU:ssa aktiivisesti ja ratkaisuja esittäen

  Kolumni 27.03.2024 09.04
  Kansainvälisten asioiden johtaja Silja Pasanen (Kuva: Keksi/LVM)

  Maailma on ollut viime vuosina voimakkaassa muutoksessa, ja se näkyy myös liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalalla. Toimintaympäristöämme määrittää globaali keskinäisriippuvuus, teknologioiden kehityskulut sekä ilmastonmuutos. Teknologian nopea kehitys luo maailmaan uutta valtaa ja vastuuta. Huoltovarmuus ja varautuminen korostuvat digitaalisten ja fyysisten kriittisten yhteyksien ylläpidossa.

 • Vaikutusarviointikyvyn kehittäminen on jatkuvaa ja pitkäjänteistä

  Kolumni 13.03.2024 08.38
  Yksikön johtaja Niko-Matti Ronikonmäki (Kuva: Keksi/LVM)

  Jokainen hallitus kirjaa kautensa alussa yhteiseen ohjelmaan, mitä yhteiskunnallisia muutoksia se haluaa saada aikaiseksi. Virkakunnan tehtävä on auttaa hallitusta saavuttamaan tavoitteensa. Vaikutusten arviointi on tässä tärkeässä roolissa. Tämä koskee monenlaista valmistelua säädöshankkeista ohjelmiin, suunnitelmiin ja liikennehankkeisiin.

 • Saako töissä olla hauskaa? (Kyllä.)

  Kolumni 06.03.2024 08.45
  Viestintäjohtaja Susanna Niinivaara. (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi/LVM)

  Meillä liikenne- ja viestintäministeriön viestinnässä on aina työkaverina korkeakouluharjoittelija. Yleensä yksi, joskus kaksi.

 • Yhteistyöllä kohti vaikuttavampaa liikennejärjestelmäsuunnittelua

  Kolumni 28.02.2024 08.00
  Suunnittelija Edgar Pyhälä (Kuva: LVM)

  Liikennejärjestelmä on erottamaton osa kaikkien arkea. Kyseessä on kaikki liikennemuodot kattava henkilö- ja tavaraliikenteen, liikenneverkkojen, liikenteen palveluiden, liikennevälineiden ja näitä ohjaavien järjestelmien kokonaisuus.

 • Suomalaisia tarvitaan EU:ssa

  Kolumni 14.02.2024 08.00
  Aino Sipari. (Kuva: LVM)

  Suomalaisia tarvitaan EU:ssa etenkin nyt, kun monet suomalaiset EU-virkahenkilöt ovat eläköitymässä. Tämä on yksi monista asioista, minkä ymmärsin ollessani virkavaihdossa Brysselissä kuluneena talvena.

 • Yhteinen leijona

  Kolumni 01.02.2024 08.00
  Susanna Niinivaara. (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi/LVM)

  Liikenne- ja viestintäministeriön tunnuksessa on nyt leijona.

 • Lasten ja nuorten liikenneturvallisuus rakentuu arjessa

  Kolumni 24.01.2024 08.00
  Juuso Suomento (Kuva: LVM)

  Jokainen meistä toivoo pääsevänsä turvallisesti perille - olipa matkalla sitten kotiin, töihin, kouluun tai harrastuksiin.

 • Sujuvaa arkea ihan jokaiselle  

  Kolumni 10.01.2024 08.00
  Anton Aaltonen (Kuva: LVM)

  Kun pohdin saavutettavuutta, ajattelen usein sen hyötyjä. Saavutettavuus on olennainen osa arkea ja käyttäjäkokemusta, ei vain tekninen yksityiskohta.

 • Kuinka laittaa kapulakieltä rattaisiin

  Kolumni 03.01.2024 08.00
  Matias Eilola (Kuva: LVM)

  Ammatillinen jargon, eli tietyn ammattikunnan tai organisaation sisäinen erityiskieli, on moninainen ilmiö. Se syventää organisaation jäsenten välistä yhteisöllisyyden kokemusta, mutta samaan aikaan luo esteitä ulkopuolisille ymmärtää organisaation viestintää.

 • Joulurauhaa kaikille teille – ollaan ratissa kunnolla ja kunnossa

  Kolumni 21.12.2023 08.00
  Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: VNK)

  Näin joulun alla on hyvä muistaa, että turvallisuus, rauhallisuus ja sujuvuus ovat hyvän arjen ja myös juhlan perusta. Liikenteessä ne ovat myös välttämättömyys.

 • Teknologiapolitiikka vaatii kansainvälistä yhteistyötä

  Kolumni 13.12.2023 11.10
  Erityisasiantuntija Annina Tikkanen (Kuva: Keksi/LVM)

  Teknologian ja ulkopolitiikan yhtymäkohdat täyttävät arkeni kansainvälisten asioiden yksikön erityisasiantuntijana. Tulevaisuuden teknologiat. Kvantti. 6G. Tekoäly. Kyberturvallisuus. Nämä aiheet ovat vieneet mukanaan moniin maihin ministeridelegaatioissa, sillä tarve ja kysyntä kansainväliselle yhteistyölle ja suomalaiselle osaamiselle on suuri.

 • Uudistuminen turvaa tulevaisuuden

  Kolumni 29.11.2023 09.00
  Jani von Zansen. (Kuva: LVM)

  Epäjatkuvuus leimaa nykyaikaa ja haastaa perinteiset toimintatavat. Suomessa nämä disruptiiviset kehityskulut, eli eräänlaiset hajottavat muutokset, eivät voi jäädä huomiotta, sillä niiden vaikutukset voivat olla suuria.

 • Kurssi kohti IMO:n neuvostoa: Kampanjoiminen vaatii kestävyyttä ja kekseliäisyyttä

  Kolumni 15.11.2023 09.00
  Neuvotteleva virkamies Eero Hokkanen (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi/LVM)

  Suomelle elintärkeä meriliikenne on hyvin kansainvälistä.

— 20 Merkintöjä per sivu
Näytetään tulokset 1 - 20 / 33