Yhteinen leijona

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 1.2.2024 8.00
Kolumni
Susanna Niinivaara. (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi/LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriön tunnuksessa on nyt leijona.

Olimme pitkään ainoa ministeriö, jolla ei ollut leijonatunnusta. Viime vuonna ministeriön virkajohto linjasi, että mekin otamme leijonan käyttöön.

Ministeriöillä on käytössä joukko hieman erinäköisiä leijonia. LVM siirtyy valtioneuvoston kanssa saman leijonamerkin käyttöön. Näin ovat tehneet valtioneuvoston kanslian lisäksi myös valtiovarainministeriö ja opetus- ja kulttuuriministeriö.

Yhtenäisen visuaalisen ilmeen käyttö edistää yhä yhtenäisemmän valtioneuvoston rakentumista. Yhtenäinen ilme valtioneuvoston kanssa tehostaa myös viestintää kansainvälissä yhteyksissä. 

Leijonailmeeseen siirryttäessä ministeriön väripaletti muuttuu.

Värit herättävät tunteita, lähes jokaisella on niistä mielipide. Tästä syystä halusimme kysyä näkemystä väristä koko ministeriön henkilöstöltä.

Yksi ilmeuudistuksen yhteistyökumppaneistamme muotoilutoimisto Koponen+Hildén suunnitteli meille kolme vaihtoehtoista väripalettia, jotka ovat saavutettavia, harmonisia ja yhteensopivia valtioneuvoston väripaletin kanssa. Äänestimme kolmesta pääväristä: vihreä, turkoosi ja tummansininen.

Joku on joskus sanonut, että makuasioista ei voi kiistellä. Tietysti voi! No, emme me kinanneet, mutta näkemyksiä oli monia. Tässä muutamia:

Yksi kertoi tummansinisen tuntuvan kotoisalta ja oikealta, toiselle se toi mieleen poliisin.

Jollekin sinisessä oli eniten rohkeutta ja tekemisen meininkiä, toinen tykkäsi enemmän murretun turkoosin rauhallisuudesta.
  
Yksi tuumi vihreän valinnassa olevan riski, että ympäristöministeriö harmistuu.

Eniten ääniä neuvoa-antavassa äänestyksessä sai tummansininen. Ja sen virkajohtoryhmä uudeksi pääväriksi valitsi.

Heitämme siis hyvästit sähkönsiniselle, joka on ollut näkyvä osa ilmettämme. 

Toivotamme tervetulleeksi yhteisen leijonan ja oman sinisen!

 

Susanna Niinivaara
viestintäjohtaja