Arctia Shipping: Jäänmurtokausi alkaa Perämerellä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.11.2010 16.05 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.07
Uutinen

Jäänmurtaja Kontio lähti ensimmäisenä jäänmurtajana Helsingin Katajannokalta Perämerelle varmistamaan Tornion ja Kemin liikennettä. Aluksen toimintaviiri nostettiin 26.11.2010 kello 16.

Arctia Shippingin jäänmurtajalaivastoon kuuluu viisi perinteistä jäänmurtajaa: Otso, Kontio, Sisu, Urho ja Voima. Perinteisten murtajien toiminta-alue on Itämeri.

Jäänmurtaja Kontio on valmistunut vuonna 1987. Sinivalkoiset Otso ja Kontio ovat tavallisesti ensimmäiset Katajanokalta Perämerelle lähtevät murtajat. Alku- ja lopputalvesta ne toimivat Torniossa asti, vetäytyen etelämmäksi jäätilanteen kehittyessä, Urhon ja Sisun ottaessa Perämeren hoitaakseen.

Ajantasaista tietoa jäätilanteesta, veden lämpötilasta ja jäänmurtajien liikkeistä saa palvelusta www.baltice.org. Verkkopalvelu on Itämeren maiden yhteistyöhanke, josta päävastuussa on likenne ja viestintäministeriön hallinnonalaan kuuluva Liikennevirasto.

Arctia Shipping Oy on liikenne- ja viestintäministeriön omistajaohjauksessa oleva valtioyhtiö. Se tarjoaa tarjoaa jäänmurto- ja monitoimialusten palveluja sekä yhteysalusliikennepalveluja.