Uusi valtionyhtiö Traffic Management Finland Oy aloittaa toimintansa 1.1.2019

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.12.2018 11.05
Tiedote
LVM:n hallinnonalan virastot ja yhtiöt 1.1.2019 (Kuva: LVM)
LVM:n hallinnonalan virastot ja yhtiöt 1.1.2019 (Kuva: LVM)

Valtioneuvosto valtuutti 5.12.2018 liikenne- ja viestintäministeriön luovuttamaan Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden hallinnassa olevan omaisuuden, immateriaaliset oikeudet sekä liiketoiminnan Traffic Management Finland Oy:lle.

Valtion kokonaan omistama erityistehtäväyhtiö aloittaa toimintansa 1.1.2019, kun laki Liikenneviraston liikenteenohjaus- ja hallintapalveluiden muuttamisesta osakeyhtiöksi tulee voimaan.

Yhtiöön siirtyvät Liikenneviraston tällä hetkellä hoitamat meri-, rautatie- ja tieliikenteen ohjauspalvelut. Lisäksi yhtiö ottaa hoitaakseen ohjauspalveluihin liittyvän tiedon keruun, hallinnan ja hyödyntämisen. Yhtiön palvelukseen siirtyy Liikennevirastosta noin 180 henkilöä.

Liikennepalvelujen käyttäjät saavat nykyiset palvelunsa katkottomasti entiseen tapaan.

Liikenteenohjauskonserni tulossa

Välittömästi uuden valtionyhtiön toiminnan käynnistymisen jälkeen muodostetaan valtion kokonaan omistama liikenteenohjauskonserni Traffic Management Finland Group.

Konserniin kuuluvat emoyhtiö Traffic Management Finland Oy ja sen eri liikennemuotokohtaiset tytäryhtiöt: rautatieliikenteen Finrail Oy, ilmailun Air Navigation Services Finland Oy, meriliikenteen Vessel Traffic Services Finland Oy ja tieliikenteen Intelligent Traffic Management Finland Oy.

Taustalla virastouudistus

Liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan rakenteita on viime vuosina järjestelmällisesti uudistettu vastaamaan muuttuvaa toimintaympäristöä. Ministeriössä luovuttiin jo kolmisen vuotta sitten vanhentuneesta jaosta liikenne- ja viestintäpolitiikkaan.

Uusien yhtiöiden toiminnan aloittaminen on osa liikenne- ja viestintäministeriön hallinnonalan virastouudistusta. Virastoja on vuoden 2019 alusta kolme: Liikenne- ja viestintävirasto, Väylävirasto ja Ilmatieteen laitos.

Lisätietoja

Hallitusneuvos Rita Linna, p. 040 582 9699, Twitter: @linna_rita

Osastopäällikkö, ylijohtaja Juhapekka Ristola, p. 040 078 8530, Twitter: @JpRistola