Uusi liikenneturvallisuuden periaatepäätös valmisteilla

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.11.2016 15.47 | Julkaistu suomeksi 15.11.2016 klo 16.00
Uutinen
Liikennemerkki (Kuva: Rodeo)
Liikennemerkki (Kuva: Rodeo)

Liikenne- ja viestintäministeriö valmistelee uutta valtioneuvoston periaatepäätöstä liikenneturvallisuuden parantamisesta. Tekstiluonnos on parhaillaan lausuntokierroksella, joka päättyy 28. marraskuuta 2016. Nyt voimassa oleva periaatepäätös on vuodelta 2012.

Uudessa periaatepäätöksessä otetaan huomioon digitalisaation, robotiikan ja automatisaation vaikutukset tieliikenteeseen ja sen turvallisuuteen. Ehdotetut tavoitteet ja keinot ovat hallituksen kärkihankkeiden mukaisia.

- Periaatepäätöksen lausuntokierroksella toivon erityisesti muilta ministeriöiltä aktiivista ja raikasta näkemystä siitä, mitä niiden hallinnonaloilla voidaan tehdä liikenneturvallisuuden lisäämiseksi, liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner kannustaa.

Ehdotus periaatepäätökseksi koostuu seitsemästä tieliikenteen turvallisuuteen vaikuttavasta asiakokonaisuudesta. Näitä ovat muun muassa liikennesääntöjen selkeyttäminen, valvonnan tehostaminen, turvallisempien ajoneuvojen lisääminen, ajo-opetusjärjestelmän uudistaminen sekä rattijuopumusten ja muiden ajokuntoon vaikuttavien tekijöiden vähentäminen.