Ultrahackissa kehitetään liikennettä palveluna

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.10.2015 9.02
Uutinen
Liikenne palveluna (Kuva: LVM)
Liikenne palveluna (Kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeriö, Liikennevirasto ja Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi ovat mukana 6.-8. marraskuuta Helsingissä järjestettävässä Ultrahack-ohjelmointitapahtumassa.

Ministeriön ja virastojen isännöimä kilpailuaihe on Liikenne palveluna eli MaaS (Mobility as a Service). Ilmoittautumisaika Ultrahackiin päättyy 30. lokakuuta.

Ultrahack 2015 -tapahtuman keskeisenä tavoitteena on luoda uutta liiketoimintaa ja tuoda näkyvyyttä suomalaiselle ohjelmointiosaamiselle. Tapahtumaan osallistuu niin opiskelijoita kuin yritystiimejä omissa sarjoissaan.

Tapahtumassa iso joukko ohjelmoijia kehittää ratkaisuja yritysten ja julkisyhteisöjen esittämiin haasteisiin ja kilpailee pääsystä esittelemään kilpailutöitään kansainvälisille rahoittajille Slush-yritystapahtumassa.

LVM:n ja virastojen kilpailuaiheella tavoitellaan uudenlaisia palveluja tai palveluelementtejä tukemaan MaaS-kokonaisuutta.

Kilpailuun osallistuvien käytössä ovat seuraavat ohjelmointirajapinnat ja tekniikka: Nokia Here Maps API, Rightware Dashboard design SDK, Teliasonera IOT device SDK, CGI API, City of Helsinki datasets, Samsung tablets; City Car Club API, Uber API. Lisäksi käytettävissä on kahden Oulussa ja Tampereella sijaitsevan risteyksen reaaliaikaiset liikennevalo- ja sensoritiedot.