Suomesta tietoturvallisen liiketoiminnan kärkimaa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 10.2.2016 13.24 | Julkaistu suomeksi 10.2.2016 klo 13.45
Uutinen
Ministeri Berner tietoturvastartegian luovutustilaisuudessa 10.2.2016 (Kuva: LVM)
Ministeri Berner tietoturvastartegian luovutustilaisuudessa 10.2.2016 (Kuva: LVM)

Kansallista tietoturvallisuusstrategiaa valmistelleen työryhmän tulevaisuusvisiossa maailman luotetuin digitaalinen liiketoiminta tulee Suomesta. Työryhmä luovutti ehdotuksen tietoturvastrategiaksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerille 10. helmikuuta 2016.

Strategian visiona on, että Suomi on digitaalisen liiketoiminnan kannalta kilpailukykyinen ja edistyksellinen maa, jossa on turvallista tarttua digitalisaation mahdollisuuksiin.

- Mikäli haluamme tarjota kodin maailman luotetuimmalle digitaaliselle liiketoiminnalle, on meidän tarjottava kilpailijoita turvallisemmat ja riskittömämmät olosuhteet. Ja vetoapua omalle onnistumiselle saamme, mikäli luotettavuus ja kansalaisten perusoikeuksien toteutuminen verkossa olisi koko Euroopan kilpailuvaltti, ministeri Berner sanoo.

Liikenne- ja viestintäministeriö on hallitusohjelman mukaisesti valmistellut laajassa yhteistyössä tietoturvastrategian, jossa on kuvattu suomalaisen tietoturvallisuustyön tavoitteet, painopisteet ja toimenpiteet.

Strategia on osa hallituksen digitaalisen liiketoiminnan kasvuympäristön rakentamiseen tähtäävää kärkihanketta.