Naton siviiliviestinnän suunnitteluryhmä keskustelee murrosteknologioista Helsingissä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2024 9.58
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne. (Kuva: LVM)

Naton siviiliviestinnän suunnitteluryhmän työpaja pidetään Helsingissä 5.–6.6.2024. Työpajassa käsitellään murrosteknologioita. Liikenne- ja viestintäministeriö vastaa työpajan järjestämisestä. 

Kaksipäiväisessä työpajassa käsitellään murrosteknologioiden kuten tekoälyn, 5G:n ja 6G:n ja kvanttiteknologioiden vaikutuksia viestintäverkkojen suunnitteluun. Tilaisuudessa kuullaan myös puheenvuoro liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranteelta. 

- Helsingissä järjestettävä työpaja korostaa Nato-maiden välistä yhteistyötä viestintäyhteyksien kehittämisessä. Suomella on paljon annettavaa: meiltä löytyy sekä teknologiaosaamista että arvokasta kokemusta julkisen ja yksityisen sektorin tiiviistä yhteistyöstä. Suomi on edelläkävijä esimerkiksi 6G -teknologioiden kehittämisessä, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne sanoo.

Naton siviiliviestinnän suunnitteluryhmä toimii Naton resilienssikomitean alaisuudessa ja keskittyy viestintäsektorin häiriönsietokyvyn vahvistamiseen. Työpajaan osallistuu noin 50 henkilöä eri maista.

Lisätietoja:

erityisasiantuntija Tuuli Tolsa, p. 0295 342 074, [email protected] 

erityisasiantuntija Krista Widerholm, p. 0295 342 113, [email protected]