Minna Kivimäki Suomen Coreper I -edustajaksi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 14.4.2016 10.04 | Julkaistu suomeksi 14.4.2016 klo 10.10
Uutinen
Minna Kivimäki (Kuva: LVM/Tomi Parkkonen)
Minna Kivimäki (Kuva: LVM/Tomi Parkkonen)

Liikenne- ja viestintäministeriön palveluosaston osastopäällikkö, ylijohtaja Minna Kivimäki on valittu pysyvän edustajan sijaiseksi ja Coreper I -edustajaksi Suomen pysyvään EU-edustustoon Brysseliin. Tehtävä EU:ssa alkaa 1.9.2016 ja jatkuu 31.8.2020 saakka.

Kivimäki on ollut LVM:n palveluosaston osastopäällikkönä vuoden 2016 alusta lähtien ja sitä ennen liikennepolitiikan osaston osastopäällikkönä vuodesta 2010. Hän on myös toiminut liikenteen erityisasiantuntijana Suomen pysyvässä EU-edustustossa.

EU:n jäsenmaiden pysyvien edustajien eli EU-suurlähettiläiden komitea Coreper (Comité des Représentants Permanents) on EU:n neuvoston tärkein valmisteluelin. Coreper työskentelee kahdessa eri kokoonpanossa, jotka erotetaan toisistaan roomalaisilla numeroilla I ja II.

Jäsenmaiden pysyvät edustajat edustavat maataan Coreper II:ssa. Coreper I -kokouksissa jäsenmaita edustavat jäsenmaiden pysyvien edustajien sijaiset. Coreper I -komitean vastuulle kuuluvat työllisyys, sosiaalipolitiikka, terveys ja kuluttaja-asiat; kilpailupolitiikka (sisämarkkinat, teollisuus ja tutkimus); liikenne, televiestintä ja energia; maatalous ja kalastus; ympäristö sekä koulutus, nuoriso, kulttuuri ja urheilu.