Ministeri Risikko: Perusväylänpitoon kaivattua lisärahaa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 11.11.2014 17.55
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö on saamassa perusväylänpidon määrärahoihin 10 milj. euron lisäyksen vuodelle 2015. Valtiovarainministeriö julkaisi kannanottonsa ministeriöiden tekemiin ehdotuksiin täydentävästä talousarviosta 11. marraskuuta.

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko on tyytyväinen valtiovarainministeriön esitykseen, joka huomioi Risikon esityksen perusväylänpidon määrärahalisäyksestä.

- Pääministeri ja valtiovarainministeri pyysivät valmistelemaan toimenpiteitä, joita hallitus voisi tehdä kasvun, työllisyyden ja julkisen talouden tasapainon vahvistamiseksi. Liikenne- ja viestintäministeriö ehdotti mm. määrärahan lisäystä perusväylänpitoon. Satsaukset perusväylänpitoon ovat erinomainen keino parantaa työllisyyttä ja kasvua ja siitä tulevat hyödyt tulevat heti käyttöön.

- Olen kantanut huolta perusväylänpidon rahoituksen tasosta. Olen tyytyväinen siihen, että valtiovarainministeriö otti huolemme ja esityksemme perusväylänpidon rahoituksen nostosta vakavasti. Perusväylänpidon rahoitustarpeet ovat selkeät ja jokainen euro tulee kiistattomaan tarpeeseen.

Hallitus käsittelee ministeriöiden ehdotukset täydentävästä talousarviosta 17. marraskuuta.

Parhaillaan on käynnissä myös ministeri Risikon vetämä parlamentaarinen työryhmä liikenneverkon korjausvelan vähentämiseksi.

Lisätietoja:
erityisavustaja Juuso Rönnholm, p. 050 574 1504