Ministeri Kyllönen: Kuljetusalan kilpailukykyyn enemmän huomiota

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 15.5.2012 15.04
Uutinen

- Kuljetusala on joutunut kiristyvien täsmällisyys-, ympäristö- ja muiden vaatimusten maksumieheksi. Alan yritysten elinvoimaisuus alkaa olla paikoin uhattuna. Tarvitaan akuutteja toimenpiteitä, joilla kuljetusala saadaan pidettyä jaloillaan, sanoi ministeri Kyllönen liikenne- ja viestintäministeriön järjestämässä Liikennefoorumissa Helsingissä 15. toukokuuta.

Kyllönen kertoi myös, että hallitus on liikennepoliittisessa selonteossa päättänyt käynnistää eri liikennemuodot kattavan maksujen ja verojen rakenteellinen kokonaistarkastelun.
- On löydettävä tasapaino uusien ympäristönormien ja kohtuullisten kuljetuskustannusten välillä. Työssä tarkastellaan merenkulun väylämaksuja, rautatieliikenteen ratamaksuja, lentoliikenteen lentokenttämaksuja sekä tieliikenteen hinnoittelua, Kyllönen sanoo.

Kilpailukykyä edistetään myös meristrategian ja lentoliikennestrategian avulla. Niitä aletaan valmistella liikenne- ja viestintäministeriössä tämän vuoden aikana.

Liikenne- ja viestintäministeriön Liikennefoorumi kokosi 15. toukokuuta yhteen lähes 300 liikennealan päättäjää. Tallenteet tilaisuuden puheenvuoroista ja paneelikeskustelusta ovat katsottavissa 16.5. alkaen Liikennefoorumin verkkosivulla.