Ministeri Berner Singaporeen

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 12.9.2017 10.15 | Julkaistu suomeksi 12.9.2017 klo 10.17
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner vierailee Singaporessa 14.-18. syyskuuta. Matkan aikana Berner muun muassa tapaa Singaporen liikenne- ja viestintäministerit, pitää luennon Singaporen kansainvälisen kyberturvallisuusviikon ministeritilaisuudessa sekä tapaa Singaporessa toimivia suomalaisyrityksiä.

Matkan keskeisiä teemoja ovat liikenteen digitalisaatio ja automatisaatio, liikenteen hiilipäästöjen vähentäminen sekä 5G-verkkojen kehittäminen.

- Erityisen kiinnostavaa on kuulla Singaporen kokemuksia 5G-teknologian kehitystyöstä, ja uskon että tästä aiheesta meillä on annettavaa toisillemme. Suomen lähestymistapa kehittämiseen on muun muassa se, että olemme osoittaneet taajuuksia testikäyttöön, ja tarjoamme niitä kaikenlaisille tahoille: pienille ja isoille, kansallisille ja kansainvälisille. Tämä on meidän viestimme myös nyt, ministeri Berner toteaa.

Ministeri Bernerin tarkoitus on keskustella Singaporen liikenneministerin Khaw Boon Wanin kanssa lisäksi liikenne palveluna -konseptista ja älykkäästä meriteknologiasta. Viestintäministeri Yaacob Ibrahimin tapaamisessa aiheena on myös kyberturvallisuus.

Viestintäministeriön varaministereiden Janil Puthuchearyn ja Chee Hong Tatin tapaamisessa teemana on älykäs kaupunki.

Singaporen kansainvälisen kyberturvallisuusviikon ministeritilaisuuteen osallistuu noin 20 kyberturvallisuudesta vastaavaa ministeriä ja korkeaa virkamiestä ASEAN-maista, Yhdysvalloista, Australiasta, Uudesta-Seelannista ja Euroopasta. Ministeri Berner käsittelee luennossaan kyberturvallisuutta muun muassa liikenteen digitaalisten palvelujen näkökulmasta.

Ministeri Berner osallistuu myös Helsingin kaupungin järjestämän yritystapahtumaviikon paneeliin, jonka aiheena on tulevaisuuden liikenne. Singaporen valtionhallinnon edustajana paneelissa on valtion teknologiaviraston (GovTech) varapääjohtaja Chan Cheow Hoe. Lisäksi Berner puhuu Singaporen Slush-tapahtumaa pohjustavassa partneritapaamisessa.

Lisätietoja:

ylijohtaja Mikael Nyberg +358 40 837 8794