Merenkulun turvallisuuspalkinto pääjohtaja Markku Myllylle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 7.9.2018 12.07 | Julkaistu suomeksi 7.9.2018 klo 12.13
Uutinen
Palkintolautakunnan puheenjohtaja Hannu Suihkonen Suomen Merimieskirkosta, Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting, EMSAn pääjohtaja, merenkulkuneuvos Markku Mylly, liikenneministeri Anne Berner ja Trafin merenkulkujohtaja Tuomas Routa (Kuva: Trafi)
Palkintolautakunnan puheenjohtaja Hannu Suihkonen Suomen Merimieskirkosta, Suomen Merimies-Unionin puheenjohtaja Simo Zitting, EMSAn pääjohtaja, merenkulkuneuvos Markku Mylly, liikenneministeri Anne Berner ja Trafin merenkulkujohtaja Tuomas Routa (Kuva: Trafi)

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner luovutti merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sundayn Euroopan meriturvallisuusviraston (EMSA) pääjohtaja Markku Myllylle tänään Helsingissä, Liikenteen turvallisuusvirastossa järjestetyssä tilaisuudessa.

Euroopan meriturvallisuusviraston tehtävänä on auttaa EU:n jäsenvaltioita ja EU:n komissiota edistämään meriturvallisuutta sekä vähentämään merionnettomuuksia

- On hienoa havaita, että merenkulun piirissä arvostetaan myös taustalla tehtävää, usein mediassa vähemmän näkyvää viranomaistyötä, sanoo ministeri Anne Berner

-  Hyvä hallinto, mahdollistava asenne, tiedon ja digitalisaation merkityksen ymmärtäminen ovat Suomen kannalta tärkeitä teemoja. Niitä  pääjohtaja Markku Mylly on vienyt työssään eteenpäin, sanoo ministeri Berner.

- Kun turvallisuus pidetään kunnossa, voi yhteiskuntamme keskittyä tulevaisuuden mahdollisuuksien hyödyntämiseen ja haasteiden ratkaisemiseen, sanoo ministeri Berner.

Palkinnolla kiinnitetään huomiota turvallisuustyöhön

Merenkulun turvallisuuspalkinto Sea Sunday on yli 20 merenkulkuun liittyvän järjestön ja viranomaisen perustama huomionosoitus. Palkintotoimikunnan puheenjohtajaorganisaationa toimii Suomen Merimieskirkko ry. Palkintoesineenä on Emil Cedercreutzin tekemä pronssiin valettu veistos Ruorimies. Palkinto myönnettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997.

Myöntämisen perusteena voi olla konkreettinen teko, oivallus, asenne, kehitysprojekti tai muu merenkulun turvallisuuteen liittyvä seikka. Palkinto voidaan antaa nimetylle henkilölle, aluksen miehistölle, varustamolle, viranomaiselle tai muulle yhteisölle.

Aikaisemmin palkinnon ovat saaneet: 1997 Kari Lehtola; 1998 Heikki Valkonen, 1999 Suomen Meripelastusseura, 2000 Kaj Jansson, 2001 ei jaettu, 2002 Kari Lehtosalo, 2003 Ahvenanmaan meriturvallisuuskeskus, 2004 Erkki Ukkonen, 2005 Langh Ship varustamon henkilökunta, 2006 Jaakko Pitkäjärvi, 2007 METO-viranomaisyhteistyö, 2008 Vesa Rissanen, 2009 Juhani Tammisto, 2010 Meripartiotoiminta, 2011 miinalaiva Pohjanmaan alushenkilökunta, 2012 merenkulkuneuvos Paavo Wihuri, 2013 komentaja Petteri Leppänen, 2014 ei jaettu, 2015 Liikenneviraston VTS-toiminnot, 2016 vartiolaiva Merikarhu, 2017 M/V Norstreamin miehistö sekä Bore-varustamo.