Sjöfartens säkerhetspris till verkställande direktör Markku Mylly

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 7.9.2018 12.07 | Publicerad på svenska 7.9.2018 kl. 12.13
Nyhet
Hannu Suihkonen, Simo Zitting, Markku Mylly, Anne Berner och Tuomas Routa. (Bild: Trafi)
Hannu Suihkonen, Simo Zitting, Markku Mylly, Anne Berner och Tuomas Routa. (Bild: Trafi)

Kommunikationsminister Anne Berner överlämnade fredagen den 7 september 2018 i Helsingfors sjöfartens säkerhetspris Sea Sunday till Markku Mylly, verkställande direktör vid Europeiska sjösäkerhetsbyrån (Emsa).

Europeiska sjösäkerhetsbyrån har i uppgift att bistå EU-medlemsstaterna och EU-kommissionen med att förbättra sjösäkerheten och att förebygga sjöolyckor.

- Det är fint att märka att man inom sjöfarten också värdesätter det myndighetsjobb som görs i bakgrunden, ett jobb som sällan får uppmärksamhet i medierna, säger minister Anne Berner.

- En god förvaltning, en öppen attityd och förståelse för vikten av information och digitalisering är viktiga teman för Finland. Som direktör har Markku Mylly bidragit till att främja alla dessa, framhåller minister Berner.

- När säkerheten är tillgodosedd kan vårt samhälle koncentrera sig på att tillämpa framtidens möjligheter och på att lösa utmaningar, konstaterar minister Berner.

Priset uppmärksammar säkerhetsarbetet

Sjöfartens säkerhetspris Sea Sunday är ett hederspris inrättat av 20 sjöfartsmyndigheter och organisationer inom både yrkes- och fritidssjöfart. Priset utdelades för första gången 1997.

Motiveringen till priset kan vara en konkret handling, en idé, en attityd, ett utvecklingsprojekt eller något annat som hänför sig till sjösäkerhet. Priset kan tilldelas en person, en fartygsbesättning, ett rederi, en myndighet eller någon annan sammanslutning.