MaaS Summit kokoaa liikenteen huippuasiantuntijat Tampereelle

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.11.2017 9.00 | Julkaistu suomeksi 29.11.2017 klo 9.04
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö järjestää yhdessä MaaS Alliancen kanssa järjestyksessään kolmannen Liikenne palveluna (MaaS) -aiheisen korkean tason keskustelutilaisuuden Tampereella 29. marraskuuta.

Tilaisuudessa keskitytään MaaS-palvelujen yhteentoimivuuteen yli maa- ja kaupunkirajojen. Palvelujen saumaton käyttö nousi yhdeksi MaaSin onnistumisen ehdoksi MaaS Alliancen syyskuussa julkaisemassa raportissa. MaaS Alliance on kansainvälinen julkisen halllinnon ja yritysten yhteistyöfoorumi, jonka perustajajäseniä liikenne- ja viestintäministeriö on.

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner avaa MaaS Summit -keskustelutilaisuuden.

- Jos haluamme tehdä liikenteestä palvelukokonaisuuden, joka aidosti kiinnostaa ihmisiä, on selvää ettei sen käyttö voi rajoittua vain yhteen kaupunkiin tai maahan. Odotan raikkaita näkemyksiä ja keskustelua siitä, miten MaaSista tehdään maailmanlaajuinen palvelu kansalaisille, toteaa ministeri Berner.

Keskustelutilaisuuteen osallistuu n. 50 liikenteen huippuasiantuntijaa eri puolilta maailmaa. He edustavat elinkeinoelämää, tutkimuslaitoksia ja julkista sektoria.

Ministeri Berner on yksi pääpuhujista myös ICoMaaS-tutkimuskonferenssissa Tampereella 29. marraskuuta. Konferenssissa esitellään alan tutkimusta ja kehitysprojekteja sekä etsitään yhdessä uusia avauksia.

Liikenne palveluna (Mobility as a Service, MaaS) on Suomessa kehitetty konsepti, joka on saanut laajaa huomiota maailmalla. Tavoitteena on tehdä liikenteestä saumaton ja mutkaton kokonaisuus, jossa eri liikennepalvelut ovat saatavilla ja yhdisteltävissä yhden käyttöliittymän kautta.

MaaS on vahvasti esillä myös kasvuyritystapahtuma Slushissa, joka pidetään Helsingissä 30. marraskuuta ja 1. joulukuuta.

Lisätietoja:

yksikön johtaja Laura Eiro, p. 040 096 9293