LVM SuomiAreenassa: Ajankohtaista ja tulevaisuutta – vallankumouksellista keskustelua

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 8.7.2016 9.37
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeriö tarjoaa kaksi ajankohtaista ja kiinnostavaa keskustelua Porin SuomiAreenan Purje-lavalla. Torstaina pohditaan, tuottaako automaatio työttömiä vai työllisiä. Perjantaina lavalla käyvät liikennevallankumouksen melskeet.

Torstaina keskustellaan, miten automaatio ja robotisaatio muuttavat suomalaista työtä ja työkulttuuria. Keskustelussa etsitään näkemyksiä automatisaation vaikutuksista valtion, kaupungin, yrittäjän ja työntekijöiden näkökulmasta.

LVM:n ja Ulvilan kaupungin yhteisessä keskustelussa näkemyksiään esittävät liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, Ulvilan kaupunginjohtaja Jukka Moilanen, Cimcorp Oy:n liiketoimintayksikön johtaja Tero Peltomäki ja Posti- ja logistiikka-alan unionin PAU ry:n puheenjohtaja Heidi Nieminen. Keskustelua seuraa ja kommentoi Robotics Finlandin toiminnanjohtaja Cristina Andersson.

Perjantaina pohditaan, missä mennään suomalaisella liikennesektorilla. Perinteisesti julkisin toimin järjestettyjä palveluja avataan yhä enemmän toimimaan markkinaehtoisesti - ja keskustelu käy ajoittain varsin kuumana. Liikenneverkollekin mietitään vaihtoehtoisia tulevaisuuksia. Mistä on kysymys?

Keskustelussa käsitellään myös liikennemarkkinalainsäädännön uudistusta, liikennekaarta. Hallituksen esitys liikennekaareksi annetaan eduskunnalle syyskauden alkuun mennessä, jolloin eduskuntakäsittely pääsee käynnistymään suunnitellussa aikataulussa.

Keskustelijoina ovat liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner, kansanedustajat Ari Jalonen ja Antero Vartia, entinen liikenneministeri ja europarlamentaarikko Merja Kyllönen sekä Onnibussin perustaja ja Tuup Oy:n toimitusjohtaja Pekka Möttö.

LVM:n keskustelut käydään SuomiAreenan Purje-lavalla Porin Raatihuoneenpuistossa torstaina 14.7. klo 15.15- 16.30 ja perjantaina 15.7. klo 10-11.15. Molemmat keskustelut juontaa toimittaja Tuomas Enbuske.

Ministeriön omien keskustelujen lisäksi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner on MTV:n Huomenta Suomi -lähetyksessä tiistaina 12.7. klo 8.00 ja MTV:n SuomiAreena Specialin vieraana torstaina 14.7. klo 20.45.

Molemmat ministeriön SuomiAreena-keskustelut ovat nähtävissä MTV Katsomon kautta. Liikennevallankumous lähetetään myös SuomiAreenaTV:ssä. Tapahtumia voi seurata myös sosiaalisessa mediassa ministeriön Facebook- ja Twitter-päivityksissä. Twiittaamme hashtageilla #Automaatio, #Liikennevallankumous ja #suomiareena.

Lisätietoja:

Viestintäjohtaja Taina Pieski, p. 050 535 1547

Viestintäpäällikkö Marjo Jäppinen, p. 0400 804 730