LVM pyytää lausuntoja liikenteen automaatiosta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.1.2020 11.54 | Julkaistu suomeksi 16.1.2020 klo 12.02
Tiedote
Kuvituskuva. (Kuva: Shutterstock)
Kuvituskuva. (Kuva: Shutterstock)

Liikenne- ja viestintäministeriö on käynnistänyt hankkeen liikenteen automaation tukevien lainsäädäntömuutosten selvittämiseksi.

Ministeriö pyytää lausuntoja liikenteen automaation lainsäädäntö- ja toimenpidesuunnitelman arviomuistiosta. Muistiossa tarkastellaan hankkeen osa-alueista tiedon hyödyntämistä sekä liikenteen automaation edellyttämää fyysistä ja digitaalista infrastruktuuria. Työn pohjana on hallitusohjelma.

Tavoitteena on valmistautua tulevaisuuteen ja varmistaa, että liikennesektorin lainsäädäntö mahdollistaa automaation ja sitä kautta saatavat hyödyt: turvallisuuden lisääntymisen, kun automaatio vähentää inhimillisestä virheestä johtuvia onnettomuuksia; toimivat liikenteen ohjauspalvelut ja päästöjen vähentämisen tiedon avulla.

Sidosryhmien kanssa tehtävä työ käynnistyy arviomuistion lausuntopyynnöllä sekä 17.1. pidettävällä ensimmäisellä avoimella sidosryhmätyöpajalla.

Suunnitelmalla ja sen valmistelun yhteydessä muodostetuilla näkemyksillä vaikutetaan automaation kehitystyöhön EU:ssa ja kansainvälisissä järjestöissä. Suunnitelma palvelee myös 12-vuotisen valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman valmistelua.

Mitä seuraavaksi?

Lausuntoaika päättyy 17.2.2020. Lausuntopyyntö on julkaistu osoitteessa www.lausuntopalvelu.fi.  Lausuntokierroksen toimenpideohjelman valmistelu jatkuu virkamiestyönä.

Valmistelun yhteydessä järjestetään sidosryhmätilaisuuksia ja työpajoja.

Suunnitelman on tarkoitus valmistua kesällä 2020.

Lisätietoja antavat:

Laura Vilkkonen, ylijohtaja, p. 040 500 0817

Maria Rautavirta, yksikön johtaja, p. 040 718 5975