Kyllönen: IMO:lla merkittävä rooli merenkulun isoissa haasteissa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.11.2013 9.00
Uutinen
Ministeri Kyllönen ja IMO:n pääsihteeri Koji Sekimizu 25.11.2013 (Kuva: LVM)
Ministeri Kyllönen ja IMO:n pääsihteeri Koji Sekimizu 25.11.2013 (Kuva: LVM)

Liikenneministeri Merja Kyllönen osallistui Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) kokoukseen Lontoossa 25. marraskuuta 2013. Kokouksen yhteydessä ministeri tapasi myös järjestön pääsihteerin Koji Sekimizun ja Kiinan varaliikenneministerin Weng Mengyongin.

Pääsihteeri Sekimizun kanssa käytävässä keskustelussa ministeri Kyllönen palasi Sekimizun viimetalviseen Suomen vierailuun ja antoi tilannetietoa toimista, joita Itämerellä on tehty vihreän teknologian ja merenkulun vaihtoehtoisten polttoaineiden kehittämisen ja käytön edistämiseksi. Lisäksi Kyllönen ja Sekimizu keskustelivat arktisten alueiden merenkulusta.

Kiinan varaliikenneministerin kanssa käydyssä keskustelussa ministeri Kyllönen vaihtoi näkemyksiä arktisesta yhteistyöstä, alusten energiatehokkuudesta sekä Suomen ja Kiinan lentoliikennesuhteista.

IMO:n kokouksessa pitämässään puheessa ministeri Kyllönen nosti esille muun muassa merenkulun kestävään kehitykseen liittyviä seikkoja. Kyllönen korosti IMO:n roolia muun muassa vähäpäästöisten laivapolttoaineiden käyttöönotossa ja arktisen merenkulun turvallisuus- ja ympäristökysymysten ratkaisemisessa.

Kestävän kehityksen lisäksi ministeri muistutti valtioiden ja merenkulun toimijoiden yhteistyön merkityksestä merenkulunturvallisuuden ylläpitämisessä.