Kanslichef Kivimäki åker på EU-påverkansresa till Bryssel

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 5.3.2024 15.40 | Publicerad på svenska 5.3.2024 kl. 15.50
Pressmeddelande
Kanslichef Minna Kivimäki (Bild: Suvi-Tuuli Kankaanpää, Keksi)

Kanslichef Minna Kivimäki åker till Bryssel den 6–8 mars 2024. Syftet med resan är att påverka Europeiska kommissionens kommande arbetsprogram. 

Kivimäki ska träffa representanter för Europeiska kommissionen och för generalsekretariatet vid Europeiska unionens råd. Hon kommer bland annat att diskutera med Margrethe Vestager, ledande vice ordförande med ansvar för EU:s digitala beredskap, och med representanter för transportkommissionär Adina Văleans kabinett.

Dessutom ska Kivimäki träffa representanter för fyra av kommissionens generaldirektorat i vilka man behandlar ärenden som är viktiga för kommunikationsministeriet. 

Samtalsämnen är utöver kommissionens arbetsprogram till exempel beaktandet av vintersjöfarten i den internationella regleringen, målen för det kommande CEF-finansieringsprogrammet samt direktivförslaget om mått och massa. Dessutom diskuteras kommissionens färska vitbok om de utmaningar som den digitala infrastrukturen i Europa står inför och de olika alternativen för att ta itu med dessa utmaningar.

Mer information:

Ilona Julkunen-Rexhepi, specialsakkunnig, [email protected], tfn 0295 342 039