Itärataa selvittävä ryhmä aloitti työnsä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 3.10.2018 18.40
Tiedote

Liikenne- ja viestintäministeri Anne Bernerin toimeksiannosta aloitettu Itärataa selvittävä ryhmä kokoontui ensi kertaa keskiviikkona 3.10.2018. Tehtävänä on selvittää mahdollisuuksia linjaukselle, joka kulkisi Helsinki-Vantaan lentoasemalta Porvoon kautta Kouvolaan. Samaa rataa pääsisi jatkamaan rajan yli Pietariin.

Liikennevirastolla on aikaisempia selvityksiä Itäradasta, joita tässä yhteydessä on syytä päivittää ja tarkastella uudelleen. Työryhmän tehtävänä on lisäksi arvioida radan laajempia yhteiskunnallisia vaikutuksia. Määräaika on vuoden loppuun.

Itärata on nopeiden Helsinki-Tampere ja Helsinki-Turku -ratojen selvitystöiden ohella yksi Suomen tämän hetken tärkeimmistä tarkasteltavista ratahankkeista.

Ryhmässä on mukana edustajia liikenne- ja viestintäministeriöstä, Liikennevirastosta, Etelä-Karjalan liitosta, Etelä-Savon maakuntaliitosta, Kainuun liitosta, Kymenlaakson liitosta, Pohjois-Karjalan maakuntaliitosta, Pohjois-Savon liitosta, Uudenmaan liitosta, Kouvolan kaupungista ja Porvoon kaupungista.

Lisätietoja:

osastopäällikkö Sabina Lindström, p. 040 527 6103, Twitter @LindstromSabina