Finnish Internet Forum pohtii internetin tulevaisuutta – ilmoittautuminen on alkanut

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 7.5.2019 13.40
Uutinen
Valokuitua. (Kuva: Shutterstock)
Valokuitua. (Kuva: Shutterstock)

Kymmenen vuotta täyttävässä Finnish Internet Forumissa (FIF) keskustellaan ajankohtaisista, internetin tulevaisuutta koskevista aiheista: 5G-verkoista, internetin avoimuudesta ja eriytymisestä sekä EU:n roolista internetin kehityksessä. Tapahtuma järjestetään Helsingissä 6.6.2019. 

Juhlaseminaarin aamupäivän paneelikeskustelussa pohditaan internetin säätelyä EU:ssa ja sen vaikutuksia kansalaisiin tekoälyn aikakaudella. Iltapäivän paneelissa keskustellaan, miten yhteiskunnat kestävät avoimen internetin. Asiantuntijapuheenvuorossa käsitellään 5G-verkkojen turvallisuutta ja päivän key note -puheenvuoro keskittyy internetin tulevaisuuteen EU:n näkökulmasta. Liikenne- ja viestintäministeriön kansliapäällikkö Harri Pursiainen puhuu internetin asemasta ja sääntelystä EU:ssa sekä siitä, mikä on Suomelle tärkeää erityisesti EU-puheenjohtajuuskaudella.  

Juhlavuoden kunniaksi tilaisuus päättyy Johan Helsingiuksen ja Yrjö Länsipuron FIF:in historiakatsaukseen. Keskustelua voi jatkaa tilaisuuden jälkeen järjestettävällä iltavastaanotolla liikenne- ja viestintäministeriössä Sonckin salissa klo 17-19. 

Foorumin järjestävät liikenne- ja viestintäministeriö, ulkoministeriö ja eduskunnan liikenne ja viestintävaliokunta, yhteistyökumppaniensa kanssa. 

Tilaisuuteen vaaditaan ilmoittautuminen. Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. 

Tapahtuman aihetunniste sosiaalisessa mediassa on #FIForum.

Aika: 6.6.2019 klo 9.15-16.00.
Paikka: Eduskunnan Pikkuparlamentti

Lisätietoja:

ylitarkastaja Heidi Mäntylä, p. 0295 34 2073, [email protected]