Yhteistyö kyberturvallisuusharjoituksen ytimessä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 28.4.2014 14.45 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.37
Uutinen
Tietoturva (Kuva :Rodeo)
Tietoturva (Kuva :Rodeo)

Suomi osallistuu euroopanlaajuiseen kyberturvallisuusharjoitukseen liikenne- ja viestintäministeriön johdolla. Suomesta harjoitukseen osallistuu yrityksiä eri toimialoilta.

Cyber Europe 2014 (CE2014) on Euroopan Unionin verkko- ja tietoturvaviraston (ENISA) järjestämä EU:n kattava tietoturvaharjoitus, joka sisältää kolme harjoituskertaa kuluvan vuoden aikana.

Harjoitusten ensisijaisena tavoitteena on testata ja lisätä eurooppalaisten viranomaisten ja yksityisten toimijoiden kykyä yhteistoimintaan mahdollisen kyberriskin toteutuessa. Tavoitteena on myös tehostaa organisaatioiden toimintavalmiutta ja toipumiskykyä.

Harjoituksissa ratkaistaan ja analysoidaan kyberturvallisuuteen liittyviä teknisiä, toiminnallisia ja strategisia haasteita. Kaikki vaiheet painottuvat energiatoimialaan sekä tietoliikenne- ja tietoturvasektoreille. Harjoituksiin osallistuu reilut 200 organisaatiota ja yli 400 kyberturvallisuuden ammattilaista ympäri Eurooppaa.

Suomesta harjoitukseen osallistuu ensimmäisessä vaiheessa liikenne- ja viestintäministeriön lisäksi Fortum Oyj, Elisa Oyj, SSH Communications Security Oyj, Nixu Oy, Microsoft Oy, Finavia Oyj, Oy Yleisradio Ab, Nordea Oyj ja Nets Oy sekä viranomaisista Viestintävirasto, suojelupoliisi ja Aalto yliopisto. Kaiken kaikkiaan 13 organisaatiota.

Kyberturvallisuusharjoituksen ensimmäinen osa pidetään 28.-29.4.2014. Seuraavat harjoitukset järjestetään lokakuussa ja marraskuussa.

Edelliset vastaavat kyberturvallisuusharjoitukset järjestettiin vuosina 2010 ja 2012.