Virve-viranomaisverkon toimiluvan haku alkoi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 25.9.2019 10.36
Tiedote
Poliisiauto Helsingin Mannerheimintiellä. Kuva: LVM / Shutterstock
Poliisiauto Helsingin Mannerheimintiellä. Kuva: LVM / Shutterstock

Valtioneuvosto julistaa haettavaksi Virve-viranomaisverkon verkkotoimiluvan. Uusi toimilupa on voimassa vuodet 2020-2033 eli 14 vuotta.

Viranomaisradioverkon taajuusalueet ovat 380-386 megahertsiä ja 390-396 megahertsiä. Nykyinen voimassa oleva verkkotoimilupa on tällä hetkellä Suomen Erillisverkot oy:llä. Verkkotoimilupa päättyy vuoden 2019 lopussa. Virve-viranomaisverkkoa käyttävät pelastustoimi, poliisitoimi, Puolustusvoimat, Rajavartiolaitos, Tulli, sosiaali- ja terveystoimi, eri ministeriöt sekä muut valtion ja kuntien turvallisuudesta ja toimivuudesta vastaavat tahot.

Vuonna 2018 tehdyllä lakimuutoksella mahdollistettiin kaupallisten teleyritysten matkaviestinverkkoja hyödyntävä laajakaistainen matkaviestinpalvelu, jolla korvataan tulevaisuudessa nykyinen viranomaisradioverkkoon perustuva kapeakaistainen viranomaisviestintäpalvelu. Nyt myönnettävällä verkkotoimiluvalla ei ole vaikutusta laajakaistaisen viranomaisviestinnän palveluratkaisun käyttöönottoon, sillä aluksi nykyinen Virve ja uusi laajakaistainen Virve toimivat rinnakkain. 

Mitä seuraavaksi?

Hakuaika päättyy 23.10.2019 klo 12.00. Toimilupahakemus liitteineen on toimitettava liikenne- ja viestintäministeriön kirjaamoon ([email protected]). 

Valtioneuvosto myöntää verkkotoimiluvan hakukierroksen päätyttyä. Toimilupa tulee voimaan 1.1.2020 alkaen.

Lisätietoja toimiluvista ja hakumenettelystä on nähtävillä liikenne- ja viestintäministeriön verkkosivuilla osoitteessa www.lvm.fi/toimiluvat.

Lisätietoja:

ylitarkastaja Heidi Mäntylä, p. 0295 34 2073, [email protected]