Valppain mielin ylinopeuksia vastaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 27.4.2010 21.27
Uutinen

Valppain mielin -kampanja muistuttaa kevään ja kesän aikana nopeusrajoitusten noudattamisen tärkeydestä. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakuntien mukaan ylinopeus tai liian suuri tilannenopeus on joka toisen kuolemaan johtaneen moottoriajoneuvo-onnettomuuden taustalla.

Kampanjan viestinä on "Liikenteessäkin on säännöt. Vähennä vauhtia. Noudata nopeusrajoituksia". Kampanja on esillä televisiossa, radiossa ja internetissä 26. huhtikuuta alkaen. Samaan aikaan poliisi valvoo tehostetusti nopeuksia liikenteessä.

Ajonopeus vaikuttaa kuljettajan mahdollisuuksiin välttää vaaratilanteet ja selvitä niistä. Mitä suurempi nopeus on, sitä vakavammat ovat seuraukset onnettomuudessa.

Nopeusrajoitukset ovat käytössä sekä liikenteen turvallisuuden että sujuvuuden lisäämiseksi. Tasaisella nopeudella kulkeva liikenne vähentää ohitustarvetta, helpottaa poikittaisliikenteen sujumista ja edesauttaa tilanteiden ennakointia.

Kampanjassa ovat mukana liikenne- ja viestintäministeriö, Liikenneturva, Poliisi, Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi, Liikennevirasto, Liikennevakuutuskeskus, Suomen Kuljetus ja Logistiikka SKAL, Taksiliitto ja Linja-autoliitto.