Vaalimaan rajanylityspaikan ennakkovarausjärjestelmä käyttöön

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.12.2014 10.11
Uutinen

Vaalimaan rajanylityspaikan Venäjälle suuntautuvalle liikenteelle suunnattu uusi ennakkovarauspalvelu otetaan virallisesti käyttöön tavaraliikenteen osalta 15.12.2014. Henkilöliikenteen osalta varausjärjestelmä käynnistyy 19.1.2015.

Palvelu on käyttäjilleen ilmainen ja toimii osoitteessa www.evpa.fi Palvelu on pakollinen kaikille Suomesta Venäjälle matkustaville kuljettajille vain Vaalimaan rajanylityspaikalla.

Ennakkovarauspalvelulla testataan, miten varauspalvelu voisi loiventaa ruuhkahuippuja tulevaisuudessa. Pidemmän aikavälin tavoitteena on sujuvoittaa liikennettä ja lisätä liikenneturvallisuutta liikennemääriä tasoittamalla.

Rajaliikenteen ennakkovarauspalvelu on osa Suomen älyliikenteen strategiaa. Palvelun tilaaja on Kaakkois-Suomen ELY-keskus ja tietokannan omistaa Liikennevirasto. Palvelun tarjoajana toimii GoSwift.

Näiden lisäksi hankkeessa ovat mukana Tulli, rajavartiolaitos sekä liikenne- ja viestintäministeriö. Hankkeen edistämisessä tehdään yhteistyötä myös Venäjän rajaviranomaisten kanssa.