Tukea vähäpäästöisten autojen hankintaan

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.10.2017 14.53
Uutinen
Esitys vähäpäästöisten henkilöautojen tukimuodoista (Kuva: LVM)
Esitys vähäpäästöisten henkilöautojen tukimuodoista (Kuva: LVM)

Hallitus esittää määräaikaista lakia henkilöautojen romutuspalkkiosta, sähkökäyttöisten henkilöautojen hankintatuesta sekä henkilöautojen kaasu- tai etanolikäyttöisiksi muuntamisen tuesta. Esityksen mukaan yksityishenkilö voisi saada tukea uuden vähäpäästöisemmän auton hankintaan romutuspalkkion tai hankintatuen kautta, tai vanhan auton muuntamiseen kaasu- tai etanolikäyttöiseksi.

- Suomen autokanta on Euroopan unionin vanhimpia. Tavoitteenamme on edistää autokannan uudistumista ja vähentää liikenteestä aiheutuvia päästöjä. Samalla parannamme liikenneturvallisuutta ja edistämme vaihtoehtoisten käyttövoimien yleistymistä liikenteessä, sanoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Hallitus antoi eduskunnalle esityksen laiksi henkilöautojen romutuspalkkiosta ja sähkökäyttöisten henkilöautojen hankintatuesta sekä henkilöautojen kaasu- tai etanolikäyttöisiksi muuntamisen tuesta 26. lokakuuta. Lain on tarkoitus tulla voimaan 1. tammikuuta 2018 ja olla voimassa 31. joulukuuta 2021 asti. Romutuspalkkio olisi kuitenkin käytössä vain 31. elokuuta 2018 asti.