Toisen sukupolven älystrategia liikenteelle on ilmestynyt

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 5.6.2013 10.06 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.32
Uutinen

Liikenne- ja viestintäministeriö on julkaissut toisen sukupolven älystrategian liikenteelle. Strategia jatkaa älyliikenteen sulauttamista osaksi kaikkia liikennemuotoja ja suomalaista liikennepolitiikkaa.

Tavoitteena on saada Suomeen maailman edistyneimpiin ja tehokkaimpiin kuuluva liikennejärjestelmä, joka tunnetaan myös vastuullisuudestaan. Suomi julkaisi maailman ensimmäisen älyliikenteen strategian vuonna 2009.

Strategialla muun muassa lisätään liikenteen tietopalveluja, parannetaan liikennejärjestelmän tuottavuutta ja tehokkuutta sekä edistetään tieto- ja viestintäteknologisten innovaatioiden syntymistä.

Älyliikenne on yksi voimakkaimmin kasvavista toimialoista, joka tarjoaa myös houkuttelevia liiketoimintamahdollisuuksia yrityksille. Globaalit älyliikennemarkkinat ovat kymmeniä miljardeja euroja.

Suomessa on erinomaista osaamista kaikilla älyliikenteen osa-alueilla. Suomalaisilla yrityksillä on hyvät mahdollisuudet ottaa osansa älyliikenteen markkinoista ja synnyttää uutta liiketoimintaa, yrityksiä ja työpaikkoja.