Toimiluvat SVT:n ohjelmien välittämiseen haettavana

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 21.11.2006 12.06
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeriö on julistanut haettavaksi toimiluvat Ruotsin television SVT:n ohjelmien lähettämiseen Suomessa.

Ruotsin television ohjelmien näkyminen ilman katkoa on haluttu varmistaa, kun kaikki televisiolähetykset muuttuvat digitaalisiksi 31.8.2007. Viestintäpoliittinen ministerityöryhmä sopi 10. marraskuuta väliaikaisratkaisusta, jonka mukaan digiajan aluksi Suomessa välitetään koostekanava SVT Europan ohjelmaa. SVT:n ohjelmat näkyisivät aluksi Etelä- ja Keski-Suomessa ja vähitellen muualla Suomessa.

Haettavana on nyt ohjelmistolupa SVT Europa -koostekanavan lähettämiseen viidennessä (E) maanpäällisessä digitaalisessa kanavanipussa. Kanavanipun verkkotoimiluvan valtioneuvosto myönsi kesäkuussa Digita Oy:lle. Toimilupa SVT Europan lähettämiseen on voimassa 31.8.2010 asti. Valtioneuvosto voi kuitenkin peruuttaa toimiluvan, jos tavoiteratkaisu eli SVT1- ja SVT2-kanavien lähettäminen tulee mahdolliseksi aikaisemmin.

Pohjanmaalla Ruotsin television SVT 1- ja SVT 2-kanavien näkymisen jatko turvataan Vaasan seudulle rakennettavan oman lähetysverkon avulla. Tarvittavat verkko- ja ohjelmistotoimiluvat ovat nyt haettavana. Samassa verkossa voidaan välittää myös muita televisio-ohjelmistoja. Toimiluvat myönnetään enintään 10 vuoden määräajaksi.

Toimilupien haku alkoi 21. marraskuuta ja niitä pitää hakea 4. joulukuuta mennessä.


Lisätietoja
viestintäneuvos Ismo Kosonen, puh. (09) 160 28462, 050 511 6601