Suomi ja Venäjä keskustelivat taajuuskysymyksistä Helsingissä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 9.12.2011 12.26 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.35
Tiedote

Suomen ja Venäjän välinen taajuustyöryhmä on keskustellut 800 megahertsin taajuusalueen laajakaistakäyttöön liittyvistä yksityiskohdista. Työryhmä kokoontui 9. joulukuuta Helsingissä.

Kokouksessa Venäjä kertoi päätöksistään, jotka koskevat LTE-laajakaistaverkkojen kehittämistä 700 ja 800 megahertsin sekä 2,6 gigahertsin taajuusalueilla.

Suomen ja Venäjän välille on saatu tänä vuonna koordinointisopimukset 800 megahertsin ja 900 megahertsin taajuusalueiden käytöstä.

Muita kokouksessa esillä olleita asioita olivat @450-laajakaistaverkon taajuuskapasiteetin lisääminen, joka edellyttää taajuuskoordinaatiota maiden kesken sekä yhteisen mittausjärjestelmän kehittäminen koordinointisopimusten raja-arvojen mittaamiseen.

Taajuustyöryhmä toimii Suomen ja Venäjän hallitusten välisen talouskomission alaisuudessa.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru pitää Suomen ja Venäjän välistä pitkäjänteistä ja tuloksellista viestintäpolitiikan alan yhteistyötä arvokkaana.

- Taajuuspolitiikan alueella maiden välisen yhteistyön tarve on erityisen suuri. Radiotaajuudet eivät pysähdy valtioiden rajalle ja taajuuksien häiriötön käyttö edellyttää tämän vuoksi aina koordinointia naapurimaiden kesken, Kiuru toteaa.

Suomen valtuuskunnan puheenjohtajana toimi ylijohtaja Juhapekka Ristola. Venäjän valtuuskuntaa johti Juri Zhuravel Venäjän viestintä- ja joukkotiedotusministeriöstä. Valtuuskunnissa oli mukana myös molempien maiden teleyritysten edustajia.

Lisätietoja
viestintäneuvos Olli-Pekka Rantala, 050 344 3400

Krista Kiuru