Suomen ja Venäjän liikennetyöryhmä kokoontui Helsingissä

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 18.12.2007 15.25
Tiedote
Suomalaiset ja venäläiset liikenneasiantuntijat kokoontuivat Helsingissä 17.-18. joulukuuta. Kyseessä oli maiden välisen talouskomission liikennetyöryhmä.

Tapaamisessa Suomi vahvisti myöntävänsä venäläisille keskiakseliperävaunuyhdistelmille poikkeuslupia 20,25 metriin saakka 1. tammikuuta alkaen.

Suomen ja Venäjän välistä rautatieyhdysliikennettä koskevan sopimuksen uudistamisesta aloitetaan neuvottelut. Suomi nimeää neuvotteluvaltuuskuntansa tällä viikolla.

Osapuolet sopivat, että Pietarissa järjestetään vuoden 2008 alkupuoliskolla logistiikkaseminaari. Siihen kutsutaan viranomaisten ja liike-elämän edustajia kummastakin maasta. Tarkoituksena on perehtyä etenkin rajanylitysten ongelmiin.

Venäjän valtuuskunnan johtaja varaliikenneministeri Sergei Aristov tapasi vierailun yhteydessä myös liikenneministeri Anu Vehviläisen. Tapaamisessa keskusteltiin Kaakkois-Suomen rekkajono-ongelmista. Vehviläinen toivoi Aristovin vaikuttavan siihen, että Venäjä lisäisi tullihenkilöstön määrää rajanylityspaikoilla, jotta ylitysprosessi sujuisi nopeammin.
Lisätietoja:
kansliapäällikkö Harri Pursiainen, puh. (09) 160 28389 tai 0500 787 742