Skogbyn tasoristeys Raaseporissa suljetaan toistaiseksi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.11.2017 11.01
Tiedote

Liikennevirasto sulkee Skogbyn tasoristeyksen Raaseporissa toistaiseksi johtuen tasoristeyksen käytön aiheuttamasta välittömästä vaarasta tieliikenteen turvallisuudelle (ratalaki 18§). Radan ylittävän Leksvallintien sulkevat järjestelyt Skogbyn tasoristeyksen kohdalla toteutetaan 16.11.2017 aikana Liikenneviraston kustannuksella. Leksvallintie on Raaseporin kaupungin ylläpitämä yksityistie.

Liikennevirasto käynnistää lisäksi suunnittelun radan ylittävien liikenneyhteyksien pysyvästä järjestämisestä Leksvall-Skogby -alueella.

"Päätös tasoristeyksen sulkemisesta tehtiin heti torstaiaamuna sen jälkeen, kun Onnettomuustutkintakeskus oli edellisenä päivänä tehnyt Liikenteen turvallisuusvirastolle ja Liikennevirastolle onnettomuusuhkailmoituksen Raaseporin Skogbyn tasoristeyksestä", kertoo liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

"Tämä oli Raaseporissa tapahtuneen, neljän ihmisen kuolemaan johtaneen onnettomuuden jälkeen yksi ensimmäisistä toimista tasoristeysturvallisuuden lisäämiseksi. Lisätoimenpiteitä on tulossa, ja kerromme niistä pian", ministeri Berner sanoo.

Lisätietoja

osastopäällikkö Laura Vilkkonen, p. 0295 34 2391, etunimi.sukunimi(a)lvm.fi, @vilkkonen

Lisätietoja tasoristeysturvallisuudesta yleisesti: Rautatieturvallisuustoimintojen päällikkö Marko Tuominen, Liikennevirasto p. 029 534 3981, [email protected]