Saimaan kanavan tuloväylän turvalaitteiden kunnostus on käynnistynyt, ilmoittaa Venäjän kanavavaltuutettu

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.11.2020 16.15 | Julkaistu suomeksi 18.11.2020 klo 13.14
Tiedote
Laiva Mälkiän sululla. (Kuva: Saimaan kanavatoimisto/LVM)
Laiva Mälkiän sululla. (Kuva: Saimaan kanavatoimisto/LVM)

Venäjän kanavavaltuutetun toimisto ilmoitti maanantaina 16. marraskuuta 2020, että Saimaan kanavalle johtavan tuloväylän valaistujen turvalaitteiden korjaaminen on aloitettu. Venäjän viranomainen kielsi liikennöinnin Saimaan kanavan Venäjän puoleisella tuloväylällä pimeän aikaan 28. syyskuuta alkaen. Syynä on se, että merenkulun turvalaitteet ovat rikki.

Suomen ja Venäjän kanavavaltuutettujen toimistojen välillä on neuvoteltu aktiivisesti rajoituksen poistamiseksi. Suomen kanavavaltuutettu on kirjelmöinyt asiasta Venäjän kanavavaltuutetulle 15. lokakuuta ja ilmaissut huolensa rajoituksen vaikutuksista kanavaliikenteelle.

Tänään maanantaina 16. marraskuuta Suomen kanavavaltuutetun toimisto sai ilmoituksen Venäjän kanavavaltuutetun toimistolta (FGU Saimenskij kanal), että Venäjän hydrografinen palvelu on aloittanut toimet navigoinnin loistojen korjaamiseksi Saimaan kanavan tuloväylällä. Venäjän kanavavaltuutetun toimiston mukaan korjaustyö valmistuisi ja loistot otettaisiin jälleen käyttöön kuluvan viikon 47 loppuun mennessä. 

Viipurin satamakapteeni on rajoittanut 28. syyskuuta 2020 alkaen pimeän aikaan tapahtuvaa alusliikennettä Saimaan kanavan tuloväylän vesialueella osuudella, joka ulottuu Mariankiven merkiltä Brusnitshnojen sululle. Määräys on voimassa, kunnes valaistut merenkulun turvalaitteet ovat saatu toimintakuntoon. Saimaan kanavan tuloväylän turvalaitteiden kunnossapito on Viipurinlahdella Venäjän vastuulla.

Saimaan kanavan liikennemäärä on viime vuosina ollut 1,3 miljoonaa tonnia vuodessa. Tänä vuonna tavaraliikenteen määrä on ollut kasvussa.

Lisätietoja:

Saimaan kanavatoimiston toimistopäällikkö Seppo Kykkänen, p. 0400 152 868, seppo.kykkanen(at)lvm.fi