Risikko: Liikennealan muutosten kokonaisvaikutukset arvioitava

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 6.9.2014 10.00
Tiedote

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko teettää kokonaisarvion siitä, millaiset vaikutukset liikennealaa koskevilla muutoksilla on alan yrityksiin.

- Muutoksia on tekeillä ja tehty useilla hallinnonaloilla ja vaarana on se, että yhtäaikaisina niistä tulee liikennealan yrityksille liian raskas taakka. Kokonaisarvion tekeminen on tärkeää, jotta alan elinvoimaisuus ei vaarantuisi, Risikko toteaa.

Risikon mukaan kokonaisuuden arvioinnin tulee johtaa siihen, että muutosten vaikutukset pidetään yritysten kannalta kohtuullisina.

Henkilöliikennelainsäädännön kokonaisuudistuksen lausuntokierros on juuri käyty. Suunnitteilla olevat muutokset koskevat sekä takseja että linja-autoliikennettä. Lisäksi valtiovarainministeriössä valmistellaan taksien veroedun poistamista.

Linja-autoliikenteessä on käynnissä merkittävin muutos vuosikymmeniin. Järjestelmän uudistus koostuu kahdesta kokonaisuudesta: reittiliikennemarkkinoiden avaamisesta kilpailulle sekä liikennepalvelujen ostojen uudenlaisesta sääntelystä. Ensimmäinen siirtymävaihe päättyi heinäkuun alussa.

Ministeri Risikko puhui aiheesta Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien tilaisuudessa 6. syyskuuta Seinäjoella.

Lisätietoja
erityisavustaja Juuso Rönnholm, p. 0295 34 2324