Riitta Tiuraniemi Finavian hallituksen puheenjohtajaksi

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 14.1.2015 10.00 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 17.22
Tiedote

LIIKENNE- JA VIESTINTÄMINISTERIÖFINAVIA OYJ

Diplomi-insinööri Riitta Tiuraniemi (52) on nimitetty Finavia Oyj:n hallituksen puheenjohtajaksi ylimääräisessä yhtiökokouksessa 14. tammikuuta 2015.

Tiuraniemi työskenteli vuosina 1999-2013 DNA:lla erilaisissa johtotehtävissä ja viimeiset vuodet toimitusjohtajana DNA-konsernissa. Tätä ennen hän on toiminut muun muassa Omnitelessä, Tekesissä ja Nokialla.

Nykyisin Tiuraniemi johtaa keväällä 2014 perustamaansa Terveysoperaattori Oy:tä hallituksen puheenjohtajana. Terveysoperaattorin toimiala on digitaalinen terveysteknologia.

Tiuraniemi on toiminut myös lukuisissa luottamustehtävissä eri yhtiöiden ja järjestöjen hallituksissa.

- Olen erittäin tyytyväinen, että saimme Riitta Tiuraniemen Finavian hallituksen johtoon. Hän on kokenut ja sisukas johtaja, jolla on monipuolinen tausta palveluliiketoiminnan kehittäjänä, liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko toteaa.

- Finavia on yksi tärkeimmistä valtion palveluyhtiöistä, jonka tarjoamat lentoasema-, matkustaja- ja lennonvarmistuspalvelut mahdollistavat sujuvan lentoliikenteen ja samalla osaltaan varmistavat myös Suomen kilpailukykyä. On tärkeää, että yhtiön hallituksen johdossa on palveluliiketoiminnan rautainen ammattilainen, Risikko sanoo

Riitta Tiuraniemi sanoo tarttuvansa innolla haastavaan tehtävään Finavian hallituksen johdossa.

- Lentokenttäverkostomme on portti Suomeen - monelle ensimmäinen kosketus palvelukulttuurimme. Tavoitteenamme Finaviassa on palvella lentokenttiemme matkustajia, yhteiskuntaamme ja elinkeinoelämämme kilpailukykyä parhaalla mahdollisella tavalla. Finaviassa on siihen hyvä joukkue koossa, Tiuraniemi sanoo.

Finavia Oyj ylläpitää ja kehittää lentoasemaverkostoa ja Suomen lennonvarmistusjärjestelmää siviili- ja sotilasilmailun tarpeita varten sekä tarjoaa lennonvarmistuspalveluja Suomen ilmatilassa. Yhtiön omistajaohjaus on liikenne- ja viestintäministeriössä.

Finavian hallituksen edellinen puheenjohtaja Soili Suonoja jätti tehtävänsä viime syksynä.

Lisätietoja

liikenneneuvos, yksikön päällikkö Juhani Damski, p. 0295 34 2500
hallituksen puheenjohtaja Riitta Tiuraniemi, p. 045 1644 340