Hallitus linjasi sähköisen median tulevaisuutta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 26.9.2012 12.31 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.27
Uutinen

Hallitus on 26. syyskuuta 2012 hyväksynyt eduskunnalle selontekona annettavan sähköisen median viestintäpoliittisen ohjelman. Selonteossa otetaan kantaa muun muassa toimilupien myöntämiseen, taajuuksien käyttöön ja ohjelmistojen sisältövaatimuksiin. Antennitelevision siirtymiselle kokonaan teräväpiirtotekniikkaan esitetään riittävän pitkää siirtymäaikaa.

Asunto- ja viestintäministeri Krista Kiuru on tyytyväinen saavutettuun lopputulokseen.
- Selontekoa valmisteltaessa on tasapainoisesti otettu huomioon niin kaikkien sähköisen median toimijoiden tulevaisuuden toimintaedellytykset kuin kuluttajienkin tarpeet.

Selonteossa ehdotetaan, että kaikkia vapaasti vastaanotettavia televisiokanavia voi seurata nykyisillä standardivastaanottimilla vuoteen 2026 saakka kahdessa kanavanipussa. Hallitus arvioi toisen kanavanipun siirtämistä teräväpiirtoon uudelleen viimeistään vuonna 2020. Sen varmistamiseksi, että siirtyminen teräväpiirtoon toteutuu hallitusti ja tehokkaasti, liikenne- ja viestintäministeriö asettaa laaja-alaisen työryhmän valmistelemaan yksityiskohtaisen siirtymäsuunnitelman ja aikataulun kesään 2013 mennessä. Työryhmä arvioi myös laajempaan teräväpiirtolähetyksiin siirtymisen oikeaa ajankohtaa viimeistään vuoteen 2016 mennessä.