Pursiainen: Uusi viestintäpolitiikka näkyy kaikilla rintamilla

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 29.9.2011 14.33
Uutinen

Kansliapäällikkö Harri Pursiainen kiittää hallituksen otetta digitaalisen talouden edistämiseen.

- On merkillepantavaa, että uusi hallitusohjelma ei enää monen edeltäjänsä tapaan puhu paatoksella tietoyhteiskuntapolitiikasta. Sen sijaan hallituksella on edeltäjiään pragmaattisempi ote, se aikoo toimia kaikilla rintamilla, Pursiainen totesi Finnet-liiton seminaarissa Turussa.

- Hallitusohjelmassa näkyy kautta linjan digitaalisen talouden edistäminen. On erinomaista, että teema on tarkoitus valaa sisään kaikkeen, mitä yhteiskunnassa tapahtuu.

- Kestävää tuottavuutta hakeva hallitus velvoittaa jokaisen ministeriönsä laatimaan älystrategian omalle toimialalleen. Ei riitä, että ministeriöt keskittyvät oman hallintonsa ICT-hankkeisiin, vaan tarkastelun on laajennuttava koko siihen yhteiskunnan kenttään, jota varten ministeriö on olemassa.

- En väheksy vaikutusta, joka tieto- ja viestintätekniikalla on hallinnon tuottavuudelle. Silti esimerkiksi maataloudessa on sittenkin tärkeämpää edistää älymaataloutta kuin maaseutuviraston tietojärjestelmiä, Pursiainen sanoi.

- Tarvitsemme älymaataloutta, älykoulua, älyterveydenhuoltoa ja niin edelleen. Ministeriömme vahvasti ajama älyliikenne tarjoutuu tässä mielellään malliksi muille niin Suomessa kuin muualla maailmalla.