Pohjoismaiset liikenneministerit keskustelevat latausverkostosta

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 25.10.2021 9.50 | Julkaistu suomeksi 26.10.2021 klo 9.49
Tiedote
(Kuva: Shutterstock)
(Kuva: Shutterstock)

Suomi on kutsunut Pohjoismaiden liikenneministerit epäviralliseen ilmastoaiheiseen kokoukseen 26.10.2021. Etäyhteyksin toteutettavan kokouksen puheenjohtajana toimii liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka.

Kokoukseen osallistuvat Ruotsin infrastruktuuriministeri Tomas Eneroth, Islannin liikenne- ja paikallishallintoministeri Sigurður Ingi Jóhannsson, Tanskan liikenneministeri Benny Engelbrecht sekä valtiosihteeri Mette Gundersen Norjasta.

Kokouksen aiheina ovat vaihtoehtoisten polttoaineiden jakeluinfra erityisesti rajat ylittävän liikenteen osalta sekä hiilen hinnoittelu päästövähennyskeinona. Esille nousee myös lähestyvä COP26-ilmastokokous Glasgow´ssa ja sen liikenneaiheinen päivä.

- On tärkeää saada näkemyksiä siitä, kuinka voimme Pohjoismaissa varmistaa sen, että raskaan liikenteen käytössä on yhteentoimiva ja maantieteellisesti tarkoituksenmukainen lataus- ja tankkausverkosto rajojen molemmin puolin. Vain näin voimme varmistaa sujuvan liikenteen vaihtoehtoisilla polttoaineilla tavarakuljetuksissa, ministeri Harakka sanoo.

- Haluamme myös kuulla, kuinka Pohjoismaissa suhtaudutaan tieliikenteen päästökauppaan. Lisäksi on hyvä jakaa tietoa siitä, millaisia kansallisia toimia on meneillään tai suunnitteilla eri maissa, Harakka lisää.

Lisätietoja kokouksesta

yksikön johtaja Päivi Antikainen, p. 050 382 7101

erityisasiantuntija Jani Haapsaari, p. 050 500 1903