Oikoradan taajamaliikenne turvattu

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 16.12.2005 15.30
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen pitää erittäin tärkeänä eduskunnan esittämää 6,5 miljoonan euron lisärahoitusta joukkoliikenteelle vuodelle 2006. Ilman lisärahoitusta sekä bussi- että junaliikenteen palveluja olisi jouduttu karsimaan merkittävästi.

- Erityisen suuri merkitys on sillä, että eduskunnan päätöksen myötä Keravan ja Lahden väliselle oikoradalle pystytään järjestämään työmatkaliikennettä. Ruuhka-aikana vuoroja tulee olemaan vähintään kerran tunnissa, Huovinen totesi budjetin palautekeskustelussa perjantaina 16. joulukuuta.

Junaliikenteen ostot perustuvat liikenne- ja viestintäministeriön ja VR-yhtymän väliseen sopimukseen. Nykyinen sopimus on voimassa syyskuuhun 2006. Uudet sopimukset ministeriön ja VR:n välillä on tarkoitus allekirjoittaa heti vuodenvaihteen jälkeen.

- Asiaan liittyvistä yksityiskohdista päätetään tässä yhteydessä, ministeri Huovinen sanoi.

Huovinen korosti, että nyt on kyseessä kertaluonteinen lisäys joukkoliikennerahoitukseen. Liikenne- ja viestintäministeriön tavoitteena kuitenkin saada kestävä lisäys budjettikehyksiin myös tulevia vuosia varten.

Suurten kaupunkien joukkoliikennerahat tarkasteluun

Valtiovarainvaliokunta kiinnitti lausunnossaan huomiota siihen, ettei valtion varoilla tueta suurten kaupunkien joukkoliikennettä. Valiokunta pitää kuitenkin tukea tarpeellisena.

Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen sanoi olevansa yhtä mieltä valiokunnan kanssa siitä, että keinoja myös suurten kaupunkien joukkoliikenteen tukemiseksi on syytä pohtia.

- Liikenne- ja viestintäministeriö on jo antanut joukkoliikenteen rahoitustapojen uudistamista selvittävälle työryhmälle tehtäväksi tehdä ehdotuksia myös tästä asiasta maaliskuun loppuun mennessä, Huovinen mainitsi. Työryhmää johtaa liikennepalveluyksikön päällikkö Juhani Tervala.


Lisätietoja

valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325 tai 040 779 3436
liikennepalveluyksikön päällikkö Juhani Tervala, puh. (09) 160 28482 tai 050 552 7260