Ministeri Risikko: Suojateiden turvallisuus on yhteinen asia

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 6.8.2014 15.03 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.37
Uutinen
Ministeri Risikko suojatieturvallisuusjulisteessa (Kuva: Jere Hietala, Tailorframe Oy)
Ministeri Risikko suojatieturvallisuusjulisteessa (Kuva: Jere Hietala, Tailorframe Oy)

Liikenne- ja kuntaministeri Paula Risikko muistuttaa, että suojateiden turvallisuus on yhteinen, kaikkien asia.

- Koulujen alku on hyvä aika miettiä omaa liikennekäyttäytymistä ja sitä, mitä itse voi tehdä turvallisemman liikenteen puolesta. Suojateiden pitää olla nimensä mukaisesti suojateitä. Yksikin suojatiellä loukkaantuva tai henkensä menettävä lapsi on liikaa. Asenteemme ratkaisee - sinä ja minä teemme suojatien.

Paula Risikko osallistui keskiviikkona 6. elokuuta Turvallinen alku koulutielle -tapahtumaan. Trafin ja Liikenneturvan kumppaneineen järjestämässä tapahtumassa ministeri tutustui Helsingin kaupungin liikennekaupunkiin sekä osallistui Sinä teet suojatien -kampanjaan. Tapahtuman ideana oli herättää keskustelua liikennekäyttäytymisestä.

Tapahtumassa oli mahdollista valokuvauttaa itsensä ja tehdä oma suojatieturvallisuusjuliste. Moni osallistuja ministeri mukaan lukien teki oman suojatiejulisteensa ja sitoutui omilla kasvoillaan noudattamaan suojatieturvallisuutta.

Kaksivuotisessa Sinä teet suojatien -kampanjassa ovat mukana Liikenneturva, poliisi sekä Moottoriliikenteen keskusjärjestön MOLIKE:n jäseniä.