Minister Risikko: Säkerheten på övergångsställena är en gemensam angelägenhet

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 6.8.2014 15.03 | Publicerad på svenska 24.11.2015 kl. 10.37
Nyhet
Trafik och kommunministern Paula Risikko (Bild: Jere Hietala, Tailorframe Oy)
Trafik och kommunministern Paula Risikko (Bild: Jere Hietala, Tailorframe Oy)

Trafik- och kommunminister Paula Risikko påminner om att säkerheten på övergångsställena är en gemensam angelägenhet för oss alla.

- Skolstarten är en bra tidpunkt att fundera på det egna trafikbeteendet och på vad man själv kan göra för att trafiken ska bli säkrare. Övergångsställena måste vara de skyddade övergångar de är avsedda som. Varje barn som skadas eller förolyckas på ett övergångsställe är ett för mycket. Det är våra attityder som avgör - du och jag gör övergångsstället.

Paula Risikko deltog onsdagen den 6 augusti i evenemanget Turvallinen alku koulutielle (En god start på skolvägen). Under evenemanget som arrangerades av Trafi och Trafikskyddet med partner bekantade sig ministern med Helsingfors stads trafikstad och deltog i kampanjen Du gör skyddsvägen. Idén med evenemanget var att väcka diskussion om trafikbeteendet.

Under evenemanget kunde man låta fotografera sig och göra en egen affisch om säkerheten på övergångsställena. Många deltagare inklusive ministern gjorde sin egen affisch och förband sig med sitt eget ansikte att iaktta säkerhet vid övergångsställena.

I den tvååriga kampanjen Du gör skyddsvägen deltar Trafikskyddet, polisen och medlemmar av Centralorganisationen för motortrafik MOLIKE.