Ministeri Ranne Pohjoismaiden liikenneministerien epäviralliseen kokoukseen Islantiin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 31.10.2023 12.58
Tiedote
Ministeri Ranne ja hänen sitaattinsa
Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne (kuva: LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne osallistuu Pohjoismaiden liikenneministerien epäviralliseen kokoukseen Islannissa 31.10.-1.11.2023.

Kokouksen aiheena on varautuminen ja resilienssi liikennesektorilla, mikroliikkuminen sekä tieinfrastruktuurin julkinen rahoitus.
 
Pohjoismainen yhteistyö on tärkeää Suomelle. Yhteistyön tarkoituksena on jakaa tietoa ja hyviä käytäntöjä pohjoismaiden kesken sekä löytää yhteisiä lähestymistapoja kansainvälisiin liikennekysymyksiin. Hallitusohjelman mukaisesti Suomi edistää pohjoismaisten liikennejärjestelmien koordinointia rajat ylittävän liikenteen sujuvoittamiseksi. Lisäksi Suomi edistää liikenneasioita käsittelevän ministerineuvoston perustamista Pohjoismaiden neuvostoon.
 
Varautumiseen ja resilienssiin liittyen Suomi näkee tärkeänä, että Pohjoismaiden yhteistyötä tehdään liikenteessä erityisesti kansainvälisen saavutettavuuteen, sotilaalliseen liikkuvuuteen ja huoltovarmuuden osalta.  
 
- Viime vuosina Pohjoismaiden yhteistyön merkitys on korostunut ja Suomi on aktiivinen pohjoismaisen yhteisön jäsen. Pyrimme syventämään pohjoismaista integraatiota ja purkamaan maidemme välisiä esteitä entisestään, toteaa ministeri Ranne.

Lisätietoja:  

erityisasiantuntija Jani Haapsaari, [email protected], p. +358 295 342 067