Ministeri Ranne: Huoltovarmuutemme edellyttää toimivaa infraa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 13.3.2024 8.01
Tiedote
Ryhmäkuva, jonka taustalla näkyy Lapin lennoston kalustoa
Lapin lennoston komentaja, eversti Saku Joukas, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne, Puolustusvoimien sotatalouspäällikkö, kenraaliluutnantti Mikko Heiskanen ja valtiosihteeri Marjo Lindgren. (Kuva: Anne Torvinen, Lapin Lennosto/LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne seurasi Nordic Response 24 -puolustusharjoitusta Lapissa 10.–11.3. Ministeri Ranne tutustui Puolustusvoimien toimintaan, pohjoismaiseen viranomaisyhteistyöhön sekä Naton ja pohjoismaiden puolustusyhteistyöhön infran näkökulmasta.

- Näin omin silmin, miten pohjoinen inframme toimi Nordic Response 24 -harjoituksessa. Saimme arvokasta tietoa ja palautetta siitä, millä voimme vahvistaa turvallisuuttamme ja miten käytettävissä olevat resurssit kohdennetaan parhaiten koko Suomen eduksi, liikenne- ja viestintäministeri Lulu Ranne sanoo.

Vierailullaan ministeri Ranne tutustui myös Suomen, Ruotsin ja Norjan väliseen viranomaisyhteistyöhön.

Suomen Puolustusvoimat osallistuu Norjan johtamaan Nordic Response 24 -harjoitukseen, joka järjestetään Suomen, Norjan ja Ruotsin pohjoisosissa 4.–15. maaliskuuta 2024. Kyseessä on laaja taisteluharjoitus maalla, merellä ja ilmassa.

Nordic Response 24 on osa Naton Steadfast Defender 24 -harjoitussarjaa, jossa Nato-maat ja kumppanit harjoittelevat liittokunnan kykyä siirtää joukkoja pohjoiseen harjoittelemaan puolustuksellista yhteisoperaatiota arktisissa olosuhteissa Suomen, Norjan ja Ruotsin alueilla. 


Lisätietoja:

ministeri Ranteen haastattelupyynnöt:
erityisavustaja Tuomas Sorsa, p. 0295 342 012, [email protected]