Ministeri Luhtanen ja ministeri Reiman sopivat Moskovassa: Suomi ja Venäjä järjestävät 3G-verkkoja käsittelevän seminaarin

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.9.2004 15.24
Tiedote
Suomen liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtanen ja Venäjän teknologia- ja viestintäministeri Leonid Reiman sopivat ministeriöidensä järjestävän seminaarin kolmannen sukupolven matkaviestinnästä. Seminaari on tarkoitus järjestää viimeistään vuoden 2005 alussa.

Tapaamisessa ministeri Reiman kertoi Venäjän suunnittelevan kolmannen sukupolven matkapuhelintoimilupien myöntämistä vuoden 2005 lopulla. Ministerit keskustelivat 20. syyskuuta Moskovassa.

Seminaarissa on tarkoitus vaihtaa ajatuksia ja kokemuksia kolmannen sukupolven matkapuhelinverkkojen markkinoista, taajuuspolitiikasta ja huutokaupoista. Ministeriöiden on tarkoitus tarkastella sitä, miten maat ovat näillä sektoreilla onnistuneet ja mitä virheitä on tehty.

- On erittäin merkittävää, että tämän kaltainen ministeriöiden välinen seminaari järjestetään. Se tarjoaa Suomelle ainutlaatuisen mahdollisuuden vaihtaa mielipiteitä Venäjän kanssa matkaviestintämarkkinoiden ja langattoman tiedonkulun tulevaisuudesta, ministeri Luhtanen toteaa.

Luhtanen ja Reiman keskustelivat myös maiden viestintälainsäädännön ja -markkinoiden tilanteesta. Lisäksi ministerit puhuivat tietoyhteiskuntaan liittyvistä asioista.

Lisätietoja:
erityisavustaja Perttu Puro, puh. 040 779 3436
ylijohtaja Harri Pursiainen, puh. 0500 787742
kansainvälisten asioiden neuvos Silja Ruokola, 040 580 0894