Ministeri Lindénille kansainvälinen kunnianosoitus

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 4.4.2011 10.00 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 14.36
Tiedote

The Intelligent Community Forum (ICF) on nimennyt viestintäministeri Suvi Lindénin 4. huhtikuuta Intelligent Community Visionary of the Year for 2011 saajaksi. Ministeri Lindén saa tunnustuksen työstään laajakaistapalvelun säätämiseksi jokaisen perusoikeudeksi sekä hänen aktiivisesta työstään YK:n laajakaistakomissiossa.

Ministeri Lindén vastaanottaa kunnianosoituksen 3. kesäkuuta 2011 New Yorkissa.

"Olemme ensimmäinen maa maailmassa, joka on lainsäädännöllä osoittanut laajakaistayhteydet jokaisen kansalaisen perusoikeudeksi - samalla tavalla kuin puhelin- tai postipalvelut", kertoo viestintäministeri Suvi Lindén.

Ministeri Lindénin aloitteesta vuonna 2008 tehtiin valtioneuvoston periaatepäätös, jonka mukaisesti yhden megabitin peruslaajakaista haluttiin varmistaa kaikille kansalaisille vuoteen 2010 mennessä säätämällä se laissa jokaisen oikeudeksi. Toisen vaiheen tavoitteena on saada huippunopea laajakaistayhteys lähes kaikkien vakinaisten asuntojen sekä yritysten ja julkishallinnon organisaatioiden vakinaisten toimipaikkojen saataville vuoden 2015 loppuun mennessä.

"Nopeiden yhteyksien lisäksi tärkeää on käyttäjäystävällisten palvelujen ja tiedon saatavuus. Se on pohja aidon tietoyhteiskunnan kehittymiselle. Julkinen sektori voisi toimia tässä suunnannäyttäjänä avaamalla esimerkiksi omat tietovarantonsa kansalaisille ja yksityisille yrityksille", ministeri Lindén jatkaa.

The Intelligent Community Forum

The Intelligent Community Forum on New Yorkissa toimiva säätiö ja ajatushautomo, joka tutkii taloudellista ja yhteiskunnallista kehitystä 2000-luvun yhteisöissä. Niin teollisuusmaita kuin kehittyviäkin maita kannustetaan luomaan vaurautta, vakautta ja kulttuurista sisältöä maailmassa, jossa työpaikat, investoinnit ja kehitys ovat yhä enemmän riippuvaisia laajakaistaviestinnästä ja muusta teknologiasta.

ICF valitsee Intelligent Community Visionary of the Year -kunnianosoituksen saajan vuosittain. Ensimmäinen kerran kunnianosoitus myönnettiin vuonna 2005. Sen ovat aiemmin saaneet muun muassa Wikian perustajat Angela Beesley ja Jimmy Wales.

Kunnianosoitus myönnetään henkilölle tai organisaatiolle, joka toimii suunnannäyttäjänä laajakaistateknologian ja
-sovellusten käytössä. Voittajalla tulee olla ansioita julkisen ja yksityisen sektorin välisen yhteistyön syventämisestä sekä tunnustusta asiantuntijuudestaan muilta alan toimijoilta.

Lisätietoja

Ministerin erityisavustaja Anna Anttinen, p. 09 160 28324
Ylijohtaja Juhapekka Ristola, p. 0400 788 530