Ministeri Kyllönen tapasi IMO:n johtoa Lontoossa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 22.11.2011 8.48
Uutinen

Ministeri Merja Kyllönen tapasi 21.11.2011 Kansainvälisen merenkulkujärjestön (IMO) yleiskokouksen yhteydessä järjestön tulevan pääsihteerin Koji Sekimizun. Keskustelussa Sekimizun kanssa ministeri Kyllönen nosti esille mm. alusten rikkirajoitukset ja talvimerenkulun haasteet.

Keskustelussa Sekimizu kertoi ymmärtävänsä hyvin Suomen ja joidenkin EU-maiden huolen uusista rikkirajoituksista, jotka tulevat Itämerellä voimaan vuoden 2015 alussa. Ympäristövaatimusten toteuttaminen, kuten MARPOL-sopimuksen täytäntöön pano, tulee vaatimaan isoja investointeja. Kyllönen otti esille myös talvimerenkulun haasteet ja toivoi, että IMO:ssa huomioitaisiin se, että jäävahvistetut laivat kuluttavat enemmän polttoainetta ja tarvitsevat enemmän moottoritehoja kuin avoimissa vesissä kulkevat alukset.

Kyllönen kutsui tulevan pääsihteerin vierailulle Suomeen. Sekimizu otti kutsun vastaan ja kertoi olevansa kiinnostunut tutustumaan tarkemmin jäänmurtoon ja talviolosuhteisiin tulevan toimikautensa aikana.

Ministeri Kyllönen tapasi myös IMO:n nykyisen pääsihteeri Ethimios Mitropouloksen. Mitropoulos kiitti Suomea aktiivisesta osallistumisesta järjestön toimintaan ja onnitteli hyvästä tuloksesta IMO:n yleissopimuksien täytäntöönpanoa koskevassa arvioinnissa. Kyllönen vastasi, että Suomi on valmis nimeämään edustajia IMO:n auditointitiimiin, kuten arvioinnin päätöskokouksessa oli ehdotettu.

Mitropoulos jättää tehtävänsä tämän vuoden lopulla toimittuaan kahdeksan vuotta järjestön pääsihteerinä. Koji Sekimizun nimitys uudeksi pääsihteeriksi vahvistetaan IMO:n yleiskokouksessa.

Ministeri Kyllösellä oli yleiskokouksen avajaispäivänä myös tapaamisia, jotka liittyivät Suomen YK:n turvallisuusneuvoston jäsenyyskampanjaan.