Ministeri Kiuru merikaapelipäätöksestä: Suomesta tiedon turvasatama

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 20.5.2014 12.07 | Julkaistu suomeksi 24.11.2015 klo 10.37
Uutinen
Verkkokaapeleita (Kuva: Rodeo)
Verkkokaapeleita (Kuva: Rodeo)

Hallitus on myöntänyt rahoituksen uudelle Suomesta Saksaan kulkevalle merenalaiselle tietoliikennekaapelille. Ministeri Krista Kiuru iloitsee liikenne- ja viestintäministeriön aloittaman kaapelihankkeen toteutumisesta.

Uusi yhteys houkuttelee Suomeen investointeja ja nostaa maan merkittäväksi kansainväliseksi pilviliiketoiminnan keskittymäksi ja datakeskusten sijaintipaikaksi.

- Geopoliittinen asemamme perustuu maantieteen lisäksi myös omiin päätöksiimme. Meidän on itse uskallettava kehittää Suomesta merkittävä tiedon suojasatama, johon yritykset ja maat voivat turvallisesti sijoittaa kriittistä tietoaan. Tästä syystä esitin kaapelista linjausta jo viime vuoden kehyspäätökseen, minkä pohjalta valmistelut on saatu nyt päätökseen. Tällaisilla omilla toimilla vahvistamme merkittävästi maakuvaamme tietoliikennekeskittymänä, merikaapelin kätilönä alkujaan toiminut opetus- ja viestintäministeri Krista Kiuru toteaa.

Hankkeen toteutuksesta vastuullisen omistajaohjausyksikön saama valtuutus ja toiminta projektin toteuttamiseksi vahvistavat viestiä, että valtio on sitoutunut kehittämään Suomeen kokonaan uuden teollisuuden alan. Tämä myös lisää yksityisten yritysten halua osallistua hankkeeseen.