Ministeri Huovinen pyytänyt selvityksen lentokentän turvatarkastuksista

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 8.12.2005 14.57
Tiedote
Liikenne- ja viestintäministeri Susanna Huovinen on pyytänyt Ilmailulaitokselta selvityksen Helsinki-Vantaan lentokentän turvatarkastuksista.

Ilmailulaitos on saattanut ministerin tietoon, että Euroopan komission tarkastajat ovat edellyttäneet turvatarkastusten tehostamista. Sekä EU:n että lentoliikennehallinnon tarkastajat ovat kiinnittäneet huomiota puutteisiin ensimmäisen kerran vuonna 2004.

Euroopan komission ilmailun turva-asioista vastaava yksikkö on tehnyt syksyn aikana tarkastuksen Helsinki-Vantaan lentoaseman turvajärjestelyihin. Komission tarkastusraportti ei kuitenkaan ole vielä valmistunut.

Ilmailulaitos on jo vahvistanut ja tarkentanut Helsinki-Vantaan turvatarkastuksia EU:n uusimpien asetusten mukaisesti.

Ministeri Huovinen on saanut Ilmailulaitokselta tiedon, että se jatkaa tarkastusten laadunvalvonnan kehittämistä. Ministeri haluaa tarkemman selvityksen kehittämistoimista sen jälkeen kun komission raportti on käytettävissä.

Huovinen korostaa, että on välttämätöntä noudattaa lentoliikenteen turvallisuussäännöksiä tarkoin. - Meidän on kaikin käytössä olevin keinoin huolehdittava jatkossakin Suomen maineesta lentoliikenteen mallimaana.


Lisätietoja:

Valtiosihteeri Perttu Puro, puh. (09) 160 28325, 040 779 3436
Liikennepalveluyksikön päällikkö Juhani Tervala, puh. 050 552 7260