Ministeri Harakka vierailulla Yhdysvalloissa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 4.11.2021 9.01 | Julkaistu suomeksi 4.11.2021 klo 9.54
Tiedote
Ministeri Timo Harakka (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää Keksi / LVM)
Ministeri Timo Harakka (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää Keksi / LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka vierailee Yhdysvalloissa 4.-9.11.2021. Matka suuntautuu Seattleen, Tacomaan ja Washington DC:hen. Seattlessa ja Tacomassa vierailuun osallistuu yritysdelegaatio.

Vierailun keskeiset teemat liittyvät korkeaan teknologiaan kuten meriliikenteen automaatioon, älysatamiin, tekoälyn hyödyntämiseen sekä 5G- ja 6G-yhteistyöhön sekä vihreään siirtymään.

Vierailun aikana ministeri Harakka tapaa muun muassa presidentti Bidenin hallinnon edustajia ja osavaltiohallinnon edustajia Washingtonin osavaltiossa. Matkaohjelma sisältää myös yritysvierailuja ja -seminaareja sekä tutustumisen Tacoman ja Seattlen satamiin.

Lisäksi vierailun aikana ministeri Harakka ja Washingtonin osavaltion varakuvernööri Denny Heck allekirjoittavat liikenne- ja viestintäministeriön ja Washingtonin osavaltion välisen korkeaa teknologiaa ja vihreää siirtymää koskevan yhteistyöasiakirjan.

Yhteistyöasiakirjaan liittyen ministeri Harakka keskustelee myös Washingtonin yliopiston edustajien kanssa tiede- ja tutkimusyhteistyön edistämismahdollisuuksista.

Lisätietoja vierailun sisällöstä:

korkean tason edustaja Mikael Nyberg, +358 40 837 8794

Lisätietoja vierailun aikatauluista ja järjestelyistä:

erityisasiantuntija Ritva Hautanen, +358 50 597 4287