Minister Harakka på besök i Förenta staterna

kommunikationsministeriet
Utgivningsdatum 4.11.2021 9.01 | Publicerad på svenska 4.11.2021 kl. 9.54
Pressmeddelande

Kommunikationsminister Timo Harakka besöker Förenta staterna den 4-9 november 2021. Resan går till Seattle, Tacoma och Washington DC. I besöket i Seattle och Tacoma deltar också en företagsdelegation.

Centrala teman för besöket är högteknologi, såsom automatiserad sjöfart, smarta hamnar, utnyttjande av artificiell intelligens, 5G- och 6G-samarbete samt den gröna övergången.

Under besöket träffar minister Harakka bland annat företrädare för president Bidens regering och delstatsförvaltningen i delstaten Washington. I reseprogrammet ingår också företagsbesök och företagsseminarier samt besök i Tacomas och Seattles hamnar.

Under besöket undertecknar minister Harakka och delstaten Washingtons vice guvernör Denny Heck dessutom ett samarbetsdokument mellan kommunikationsministeriet och delstaten Washington om högteknologi och grön övergång.

I samband med undertecknandet av samarbetsdokumentet diskuterar minister Harakka också med representanter för universitetet i Washington om möjligheterna att främja ett vetenskaps- och forskningssamarbete.

Ytterligare information om besöket:

Mikael Nyberg, högnivårepresentant, tfn +358 40 837 8794

Ytterligare information om besökets tidtabeller och arrangemang:

Ritva Hautanen, specialsakkunnig, tfn +358 50 597 4287