Ministeri Harakka MaaS Summitissa ja älyliikenteen maailmankongressissa Hampurissa

liikenne- ja viestintäministeriö
Julkaisuajankohta 11.10.2021 8.00 | Julkaistu suomeksi 11.10.2021 klo 9.54
Tiedote
Ministeri Timo Harakka (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää Keksi / LVM)
Ministeri Timo Harakka (Kuva: Suvi-Tuuli Kankaanpää Keksi / LVM)

Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka osallistuu liikenne palveluna -aiheiseen MaaS Summitiin sekä älyliikenteen maailmankongressiin 11.-12.10.2021 Hampurissa.

Seitsemättä kertaa järjestettävä MaaS Summit on Suomen liikenne- ja viestintäministeriön ja MaaS Alliancen yhdessä järjestämä korkean tason keskustelutilaisuus, johon osallistuu lähes 80 liikenteen huippuasiantuntijaa eri puolilta maailmaa.

Ministeri Harakan lisäksi tilaisuudessa puhuvat myös liikennekomissaari Adina Vălean ja Maas Alliancen puheenjohtaja Jacob Bangsgaard.

- Hiilineutraalisuus on usein yrityksille kilpailuetu. Ennakointi jättää tilaa luovuudelle ja innovaatioille, toisin kuin pelkkä ulkoisen velvoitteen täyttäminen. Tässä liikenne palveluna tulee kuvaan, ministeri Harakka toteaa.

- Liikenne palveluna on niin vahva visio, että se onnistuu yhdistämään sekä julkisen, jaetun ja tilatun liikenteen kestävyyden että oman auton käytön. Kestävyyden kannalta MaaS on kokonaisvaltainen vaihtoehto nykyiselle voimakkaasti autoiluun painottuvalle liikennejärjestelmälle, Harakka sanoo.

Älyliikenteen ITS World Congressin aikana ministeri Harakka tapaa muun muassa MaaS Alliancen puheenjohtajan Jacob Bangsgaardin sekä osavaltion liikennesenaattorin Anjes Tjarksin.

Lisäksi Harakka vierailee näyttelyn pohjoismaisella yhteisosastolla, jolla ovat edustettuina Suomen, Norjan, Tanskan, Ruotsin ja Viron ITS-organisaatiot. Ministerin ohjelmassa on myös yritystapaamisia.

Lisätiedot

erityisasiantuntija Jani Haapsaari, p. 050 500 1903

neuvotteleva virkamies Tiia Orjasniemi, p. 050 441 5730